Lele Ákos: Megyek vissza Szegedre

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 18. 14:57
„Jó a szavazásra jelöltek listája, igazából mindannyiunk mellett szól valami, hogy első legyen. Szerintem nekem segítség lehet az, hogy igazából első élvonalbeli idényben ott vagyok a legjobb gólszerzők között” – mondta Lele Ákos, a Pick Szeged kölcsönben Tatabányán szereplő, tehetséges kézilabdázója. A 21 éves játékos másfél éve pallérozódik a Budapest Bank férfiligában szereplő Tatabánya együttesében, de a nyáron ismét megpróbálkozik Szegeden beverekedni magát a csapatba.

„Szegedi játékosként minden vágyam az, hogy a Pickben kapjak szerepet, de ennek jelenleg nem volt realitása, én pedig szerettem volna minél több játéklehetőséghez jutni. Az előző idényben már egy fél szezont lehúztam Tatabányán, tulajdonképpen adta magát a közös folytatás ugyanennél a csapatnál kölcsönben. A gárda célja a nyolcba kerülés volt, amelyet biztosan teljesítettünk az alapszakaszban és a rájátszásban még előrébb is tudtunk lépni. Saját magammal szemben azt az elvárását fogalmaztam meg a szezon előtt, hogy minél előbb stabil kezdővé váljak, amely szakmai fejlődésemet szolgálja és még több élvonalbeli rutint szerezhetek a felnőtt mezőnyben, majd erre felépítve fokozatosan egyre jobb teljesítményt nyújtsak.”

„Nagyon megtisztelő, hogy Hajdu János gondolt rám ezen a szavazáson, és azért önmagában nem jutottam volna eszébe, ha csak szimplán stabil kezdővé válok Tatabányán. Tudtam hozni egy jó szintet, aztán mivel az első teljes idényemet húzhattam le a felnőttek között, ez részben segítségemre volt abban, hogy az ellenfelek nem igazán ismertek, készültek rám és belőlem, így viszont szorgalmasan tudtam gyűjteni a gólokat.”

„Ami viszont rossz volt a szezonban, hogy a junior válogatott tagjaként nem sikerült kiharcolunk a vb-részvételt a hollandiai selejtezőn. Pedig talán a legesélyesebb csapatként indulhattunk el a tornán.”

„A nyáron visszamegyek anyaegyesületemhez, Szegedre, ahol megcsinálom majd az alapozás. A hogyan továbbot majd ott meglátjuk. Egyelőre úgy tervezek, hogy rutinosodva, megerősödve már maradni tudok, de azért jó lenni tudni, mik a szakmai vezetés elképzelései velem kapcsolatosan. Mert szívesen maradok, sőt, minden vágyam ez, de nem két-három perces cserének. Tudom, attól egyelőre messze vagyok még, hogy stabil kezdőként kapjak lehetőséget Szegeden, de már érzek magamban annyit, hogy csereként folyamatosan lehetőséget kapjak.”

„Jó a szavazásra jelöltek listája, igazából mindannyiunk mellett szól valami, hogy első legyen. Szerintem nekem segítség lehet az, hogy igazából első élvonalbeli idényben ott vagyok a legjobb gólszerzők között. Nagy Kornél mellett az ismertsége, és hogy ő már nálunk előrébb tartva évek óta a Dunaferr meghatározó játékosa, aki régóta válogatottnak mondhatja magát. Ancsin Gábor mellett szól a remek felépítése és adottsága, két méter feletti balkezes átlövőkre nagy az igény, valamint a Bundesliga-szerződése, amely valóban nagy kiugrása lehetőség, ilyet nem mindennap köt az ember. Balogh Zsolt és Lékai Máté jó barátom a korosztályos válogatottakból, előnyük velem szemben, hogy nekik ez már a második felnőtt idényük volt, mindketten remek kézilabdások.”

A Tatabánya 27 pontot gyűjtve a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, néggyel lemaradva az ötödik Balatonfüredtől, de eggyel megelőzve a Debrecent. Az 5-8. helyért tartó rájátszásban aztán biztosan őrizték pozíciójukat, a legnagyobb riválisuknak számító hajdúságiakat idegenben verték a play offban.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu