Medáliát Macedóniából a karácsonyfa alá

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 2. 16:28
Az ősi rivális románok ellen szerdán megkezdi szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a macedóniai Európa-bajnokságon. Csoportunkban szerepel még a keleti szomszédon kívül a dán és a francia nemzeti csapat. A kvartett első három helyezettje a középdöntőbe jut, ahol a norvég-spanyol-ukrán-portugál négyes legjobb háromjával találkozik. A szövetség az első hatba várja Imre Vilmos együttesét, a lányok azonban Eb-érmet tennének a karácsonyfa alá. Egytől egyik bizakodnak, több ez, mint kincstári optimizmus.

 

Imre Vilmos szövetségi kapitány

„A rutinosabb játékosoknak az olimpiai negyedik hely utáni vigasztalódást, a fiatalabbaknak pedig ugródeszkát, nagy bizonyítási lehetőséget jelenthet a macedóniai Európa-bajnokság. Nem lesznek könnyű, felhozó mérkőzéseink a nehéz feladatok előtt, rögtön belecsapunk a közepébe. A Pannon Kupára éppen ezért úgy tekintettünk, mintha már kint lennénk az Eb-n, éles bevetésen. Egyesek kritizáltak minket amiatt, hogy szombathelyi ellenfeleink nem képviseltek igazán komoly játékerőt, így nem kaphatott a szakma és a közvélemény reális képet arról, mit is tudunk valójában. Ez nem igaz, de már hozzászokhattunk a felkészülési tornákon, hogy utólag azt kapjuk, ha nyerünk, túl súlytalan volt a rivális, ha kikapunk, túl nagy fába vágtuk a fejszénket. A szövetség az első hat közé várja a csapatot, a lányok lelkesedését látva nem elégednének meg egy ötödik vagy egy hatodik hellyel, mindenképpen a négy közé vágynak. Románia, Dánia és Franciaország ellen nem lesz könnyű dolgunk, számunkra nem a középdöntő, hanem a csoportszakasz lesz vízválasztó."

Pálinger Katalin (Győr, 1978. 12. 06., 226/1)

„A formámmal nem lehet gond, a nagy tornákra mindig felszívom magam. Az olimpia után az Európa-bajnokságon is a négy között a helyünk, ezúttal talán a dobogóra is felállhatunk.”

Herr Orsolya (Győr, 1984. 11. 23., 61/0)

„Egységesek vagyunk, tudunk és akarunk is egymásért küzdeni. A zárt védekezés és az átlag feletti kapusteljesítmény lehet a siker kulcsa, igyekszünk Melindával minél több terhet levenni Kati válláról.”

Pastrovics Melinda (Debrecen, 1981. 05. 28., 10/0)

„Bevallom őszintén, csak titkon reménykedtem abban, hogy én is ott lehetek az utazó keretben. Köszönöm a bizalmat, ha már megkaptam, élek is vele.”

Vérten Orsolya (Győr, 1982.07.22., 85/250)

„Rajtunk szélsőkön sok múlhat. Ha fokozottan fenntartjuk az aktuális ellenfél figyelmét, akkor egyrészt gólerős játékunkkal nagyot lendíthetünk a csapat szekerén, másrészt pedig megkönnyíthetjük az átlövőink dolgát.”

Vincze Melinda (Dunaferr, 1983.11.12., 9/10)

„Jól sikerült a felkészülésünk, nagyszerű a hangulat. Ki vagyunk éhezve a sikerre. Pokolian nehéz a csoportunk, de ha éremmel a nyakunkban akarunk hazatérni, akkor előbb-utóbb úgy is szembe kellett volna néznünk ezekkel az ellenfelekkel. Inkább legyünk túl rajtuk rögtön az elején.”

Szűcs Gabriella (Valcea, 1984.08.31., 86/134)

„Tóth Timi távollétében a legtöbben tőlem várják a gólokat az átlövő posztról. Igyekszem megfelelni az elvárásoknak. Magasabbra került a léc velem szemben, de ez nem jelent számomra többletterhet lelkileg. Feldob a bizalom, még elszántabbá tesz.”

Bulath Anita (Koprivnica, 1983.09.20., 5/10)

„A lehetőség adott, nincs más dolgom, minthogy megmutassam, rám igenis lehet számítani. Azt még nem tudom, hogy mennyi lehetőséget kapok, remélem, minél többet.”

Görbicz Anita (Győr, 1983. 05. 13., 148/657)

„Az olimpián a románokat megverve jutottunk be az elődöntőbe, hatalmas siker volt. Utána a négy között viszont két vereség következett, így odalett az érem. Az Európa-bajnokság nyitányán ismét le kell győznünk őket, de ezúttal nem ártana, ha utána jönne még két győzelem a csoportban. Azért a dánok és a franciák ellen sem lesz könnyű, de miért ne?”

Szucsánszki Zita (Ferencváros, 1987. 05. 22., 23/58)

„A szövetség az első hat közé vár minket, a lányok többsége az éremmel kecsegtető elődöntős szerepléssel lenne elégedett, nekem más terveim vannak. Azt mondom, Macedóniában a magyar válogatott győzhet is akár.”

Tomori Zsuzsanna (Győr, 1987. 06. 18., 44/76)

„Az Imre Vilmos-féle edzésmunka nem sokban tér el Hajdu János módszereitől, de azért védekezésben és támadásban is szélesedett a repertoár. A Pannon Kupán begyakoroltuk ezeket, de azért van még mit csiszolni. Ha a csoportból továbbjutunk az Európa-bajnokságon, akkor meg sem állunk az elődöntőig. Elképzelhetetlennek tartom, hogy a középdöntő jelentse a végállomást.”

Hornyák Ágnes (Győr, 1982. 09. 02., 78/60)

„Hogy mit várok a macedóniai Európa-bajnokságtól? Érmet a karácsonyfa alá. Bármilyen színű lehet, csak érem legyen. Lesznek nehéz pillanatok, de hát egy világverseny az általában nem sétagalopp.”

Sopronyi Anett (Nyíradony, 1986. 11. 27., 3/4)

„Kevesen hitték volna, hogy Nyíradonyból el lehet jutni a magyar válogatott Eb-keretéig, én sem tehettem mást, minthogy bizakodtam a keretszűkítéskor. Ha csak perceket kapok, akkor is mindent megteszek, hogy ne valljak szégyent. ”

Kovacsicz Mónika (Viborg, 1983. 11. 20., 64/166)

„Alaposan átalakult a csapat, a fiatalabb és a rutinosabb játékosok egyvelege aranyat érhet. Ha hullámvölgyeink talán nem is, de átmeneti nehézségeink biztosan lesznek, a lendület és a tapasztalat együttese sokat segíthet ilyenkor.”

Bódi Bernadett (Randers, 1986. 03. 09., 24/31)

„Ugyanazért a célért küzdünk mindannyian, egy minél előkelőbb helyezésért az Eb-n. A negyedik-ötödik-hatodik hely is szép eredmény lenne, de igazából az első háromba kellene lennünk.”

Szamoránsky Piroska (Ferencváros, 1986. 07. 09., 61/149)

„Nagyon hosszú ez az év, már érezzük magunkon a fáradtság jeleit, de még erőt veszünk magunkon erre az Európa-bajnokságra. A románok biztosan vissza akarnak vágni, de nem hagyjuk magunkat. Utána legyőzzük a dánokat és a franciákat is, és első helyen jutunk tovább a csoportból.”

Balogh Barbara (Dunaferr, 1985. 10. 22., 5/6)

„Nem tagadom, izgulok, nem is kicsit, de a lányok szerencsére mindenben segítettek a beilleszkedésben. Kíváncsi leszek a dánokra, szinte teljesen kicserélődött a válogatottjuk, biztosan kettőzött erővel küzdenek majd az Eb-n, hiszen athéni győztesként csúsztak le a pekingi olimpiáról.”

A HAGYOMÁNY KÖTELEZ: JOBBAK VAGYUNK A ROMÁN-DÁN-FRANCIA TRIÓNÁL!
Kézilabda-válogatottunk mérlege az Európa-bajnoki csoportriválisokkal szemben egytől egyig pozitív. Az, hogy mit hoz a jövő, nem tudhatjuk, de a múlt mellettünk szól. A románokkal eddig 85-ször találkoztunk, ezeken a mérkőzéseken 48 győzelmet tudunk felmutatni 9 döntetlen és 28 vereség ellen. A gólkülönbség is imponáló: 1626-1498! Legutóbb a pekingi olimpia negyeddöntőjében csaptunk össze déli szomszédainkkal, és 34-30-ra nyertünk. A dánokat mindezidáig 25-ször vertük meg, 18-szor maradtunk alul, 2 alkalommal fordult elő, hogy nem született döntés (950-916). A franciákkal negyvenszer néztünk farkasszemet: 26 győzelem, 1 döntetlen és 13 vereség a mérleg (951-813). Októberben a dánoktól (33-36), és a franciáktól (23-29) is kikaptunk a Világkupán.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu