Mikor lesz végre Zácsik válogatott?

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 2. 13:13
Zácsik Szandra reálisan értékeli csapata, a Ferencváros vasárnapi Győr elleni egygólos győzelmét a női élvonalbeli kézilabda-bajnokságban, és továbbra is a rájátszásba való bejutást tartja elsődleges célnak. A fővárosi zöld-fehérek fiatal átlövője a SportHirado.hu-nak adott interjújában elmondta azt is: szeretne a magyar válogatottban játszani, és bízik abban, hogy minél hamarabb megkapja az állampolgárságot.

Zácsik Szandra nem mindennapi produktummal rukkolt el a női NB I vasárnapi rangadóján. A mérkőzést nagy meglepetésre a Ferencváros nyerte, amellyel bebizonyította, hogy napjaink legjobb magyar csapata sem legyőzhetetlen. A mindössze tizennyolc éves átlövő tizenötször talált a vendégek hálójába, ami azért is nagy teljesítmény, mert az ETO kapuját nem akárki őrizte, hanem Pálinger Katalin, aki posztján a világ egyik legjobbja.

- Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Győr ellen mutatott teljesítményéhez. Máshogy készültek a találkozóra, mint az eddigiekre? Mikor hitték el, hogy nyerhetnek?

- Semmit nem csináltunk másképp. Tudtuk azt, hogy a győriek a találkozó esélyesei, ezért nem volt rajtunk semmiféle teher. Így felszabadultabban kézilabdázhattunk, és hittünk a győzelemben. Mikor hittem el, hogy nyerhetünk? Először talán a második félidő elején, amikor öt góllal is vezettünk. Ott már biztossá vált, hogyha a folytatásban is így játszunk, akkor meglehet a két pont.

- Egy ilyen siker után kötelező feltenni a kérdést, mi lehet a célja az együttesnek? Van esély a bajnoki címre?


- Az elsődleges feladat most bejutni a rájátszásba, és lehetőség szerint szeretnénk a dobogón végezni. Az, hogy az aranyérmet megnyerhetjük-e, sok mindentől függ. Nemcsak rajtunk múlik, hanem azon is, hogy a riválisok hogy szerepelnek.

- Hosszútávra tervez a Népligetben? Egy esetleges külföldi szerződés szakmailag nem lenne vonzóbb?

- Jelenleg nagyon jól érzem magam a csapatban. Megkerestek külföldi klubok is, de most az a lényeg, hogy minél több lehetőséget kapjak, ez itt adott, és tényleg szeretném kiemelni, hogy szeretek a Fradiban játszani.

- A válogatott beállósa, klubtársa, Szamoránsky Piroska nem írta alá újabb kontraktust…

- Neki nem velünk van baja, jól érzi magát, és szeret velünk játszani. Ez az ő döntése, én nem nagyon szeretném ezt kommentálni.

- Apropó, a válogatottság! Bár a jegyzőkönyvekben a mai napig Zacsikováként szerepel, Zácsik Szandra a magyar válogatottba pályázik. Imre Vilmos kapitány a bő keretben már számítana is önre, ám ennek egyelőre formai akadályai vannak. Mi késlelteti a bemutatkozást?

- Igen, már évek óta Magyarországon kézilabdázom, és nagyon szeretnék a magyar válogatottban szerepelni. A honosítási ügyem folyamatban van. Például az előbb is ez ügyben telefonáltam, ráadásul még a mai napon is alá kell írnom egy nyomtatványt ezzel kapcsolatban. Arra a kérdésre azonban, hogy mikor szerepelhetek először a nemzeti csapatban, arra nem tudok válaszolni, ez nem csak rajtam múlik.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu