Mocsai: Nem adjuk olcsón a bőrünket!

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 22. 12:19
Ilyés Ferenc lövőkedve meccsről meccsre egyre inkább megjött, s ha egyszer az MKB Veszprém nehéztüzére igazán belelendül, akkor aztán nincs megállás. Az argentinok ellen hét lövéséből öt zúdult akadálytalanul a kapuba, irgalmatlan bombáira a franciák ellen is nagy szükség lesz. Következik a horvátországi férfi kézilabda-világbajnokság eddigi legnehezebb próbatétele, az olimpiai bajnok elleni ütközet. Mocsai Tamás, Nagy László és Iváncsik Gergő is fogadkozik.

Hat korsó sörért mez az ajándék - ITT!

Argentin tangó helyett magyar csárdás - ITT!

HUN-ARG - FOTÓRIPORT A MÉRKŐZÉSRŐL - ITT!

Meglestük a válogatottat - EXKLUZÍV FOTÓGALÉRIA - ITT!

Eszéki magyar kocsma horvátokkal - ITT!

Hajdu János: Öt dolog, amit megbántam - ITT!

Fazekas Nándor: Fül mellé, láb közé - ITT!

Puljezevics és a hajnövesztőszer - ITT!

Nagy Blogger László: Exkluzív vb-napló - ITT!

 

„Az argentinok három vereséggel a hátuk mögött szálltak szembe velünk, aztán amikor jelentősebb előnyre tettünk szert, láthatóan el is ment a kedvük a játéktól – emlékezett vissza Ilyés Ferenc.

„Ha az első csoportmeccset játsszuk velük, akkor talán csak öt-hat gól lett volna közte, viszont így, hogy a negyedik játéknapon találkoztunk, miután elszállt a továbbjutási esélyük, reális különbség köztünk és köztük a tizenegy gól."

„Jönnek a franciák, már nagyon várjuk, hogy nekironthassunk az olimpiai bajnoknak. Akár egyetlen gólon is múlhat, vice versa. Vagy ez, vagy az, izgalmas csata lesz, aztán hátha mi nevetünk majd a végén – fogalmazott derűlátóan az átlövő. – A románok verjék meg a szlovákokat, mi meg izzasszuk meg a franciákat, tegye mindenki a maga dolgát.”

SportHirado.hu

Nagy László úgy véli, nincs más dolgunk, minthogy az elejétől a végéig koncentráltan kézilabdázzunk, üresjárat nélkül. A közelmúltbeli emlékek is önbizalmat adhatnak.

„Tavaly januárban, a norvégiai Európa-bajnokságon megvertük őket hárommal egy számukra tétnélküli meccsen a középdöntőben. Akkor nem Thierry Omeyer állt a kapuban, a mezőnyben viszont az összes sztárjátékosuk szerepet kapott. Borzasztóan nehéz dolgunk lesz, de hát miért is számítanánk könnyed teadélutánra a pekingi aranyérmes ellen?”

Mocsai Tamás szerda este végre megmutatta a valódi arcát, a csapatkapitányt, Nagy Lászlót váltva szórta a gólokat.

„Ami a legfontosabb, legyőztük az argentinokat, ezzel középdöntősök vagyunk. Most jön csak a neheze. A világbajnokság eddigi mérkőzéseit nyomon követve megállapíthatom, hogy a franciák nem felejtettek el kézilabdázni az olimpia óta. Szédületesen védekeznek, támadásban pedig egészen elképesztő, fantasztikus dolgokat produkálnak.”

„Nem úgy megyünk fel a pályára, hogy mindehhez asszisztáljunk, nem adjuk olcsón a bőrünket. Óriási egyéniségek, Nikola Karabatic, Daniel Narcisse, Jerome Fernandez, és még hosszasan sorolhatnám a neveket. Mit mondhatnék még, hatalmas küzdelem vár ránk.”

SportHirado.hu

Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém gólerős szélsője sem érné be az áldozati bárány szerepével, társaihoz hasonlóan bravúrban reménykedik.

„A hatos faluk és az öt plusz egyes védekezésük is mesteri, nem lesz könnyű feltörni. Ha azt mondanám, hogy hatvan percig száz százalékot kell nyújtanunk, az elég közhelyesen hangozna. Százezer százalék, hetven percig, akkor talán!”

Csütörtök este a francia-magyar derbivel zárul tehát az eszéki csoportkör, a hírek szerint több magyar lesz, mint korábban bármikor: a jegyeket már réges régen mind egy szálig elkapkodták a szurkolók. Utána irány Zágráb, folytatás a középdöntőben.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu