Mocsai Tamás: Még van sérülésérzetem

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 15. 10:54
„Többet készülök, de legalábbis több időt töltök edzéssel, mint normálisan, mintha teljesen egészséges lennék. Minden olyan lassan megy” – mondta a sporthirado.hu-nak Mocsai Tamás, a Lemgo magyar válogatott átlövője, aki csapata Göppingen elleni, egy hónappal ezelőtti bajnokiján egy durva szerelési kísérlet során a földre érkezve szenvedett agyrázkódást, valamint ráadásként eltört jobb kezének egyik ujja.

- Négy hete volt az operációm, a napokban készülök vissza röntgenre, hogy minden rendben van-e – nyilatkozta Mocsai Tamás a sporthirado.hu megkeresésére. – Eddig a tervek szerint alakul a felépülésem, remélem a továbbiakban sem lesz másként, mert akkor újabb két múlva, körülbelül május elején valamikor már pályára is léphetek.


- Mennyi időt tudott fordítani kondíciója megőrzésére és milyen korlátok közé volt szorítva?


- Egy hét után engedtek ki a kórházból, amint lehetett, elkezdtem az erősítéseket. Többet készülök, de legalábbis több időt töltök edzéssel, mint normálisan, mintha teljesen egészséges lennék. Minden olyan lassan megy, a rekreáció során nagyon oda kell figyelni minden apróságra. Mostanában kezdtem el lassan futni is, de egyelőre nincs minden rendben. Lehet, kicsit el is kapkodtam korábban a dolgot, de az agyrázkódás sem múlt még el teljesen. Visszajön a sérülésérzet, fáj a fejem. Úgyhogy erre még oda kell figyelni, hogy fokozatosan kapjam meg ezt a fajta terhelést is.


- A sérülését okozó játékos megúszta az esetet szankció nélkül?


- Igen. Felhívott, elnézést kért, nem lett belőle nagy, visszhangos ügy. De szerintem sem lett volna indokolt, hiszen több ilyen szintű ütközés, szerelés van a kézilabdában. Peches dolog volt, semmi egyéb, hogy ilyen szerencsétlenül értem földet. Nem gondolom, hogy ezzel többet, máshogy kellett volna foglalkoznia bárkinek is.

 

www.bild.de
Elhisszük, hogy Mocsai Tamás egyelőre még nem nézte meg a felvételeket... Fotó: www.bild.de


- Az viszont már sokkal valószínűbben foglalkoztatja a Bundesliga mezőnyét, amelyet a világ legerősebb pontvadászatának nevezhetünk, hogy a gazdasági válság több klubot is erősen érintett, köztük olyan, a nemzetközi porondon is jegyzett, komoly múlttal, vagy éppen akár jelennel is, bíró csapatokat, mint az Essen, a Nordhorn. Mi a helyzet Lemgóban?


- Lekopogom, nálunk egyelőre nincs nagyobb baj. Ez annak köszönhető, hogy főszponzorunk az élelmiszeriparból érkezik, ott pedig a gazdasági válság még nem, vagy legalábbis nem annyira érezhető. Az embereknek enni, inni kell, erről mondanak le utoljára, ha spórolniuk kell. Azoknál a kluboknál viszont, amelyeknél a bankrégióból, vagy az építőiparból érkezett a főtámogatójuk, ott igen nehéz a helyzet. Nem tudom, kinél mennyire, mert ebbe pontosan nem lehet kívülről belelátni, még nekünk, riválisoknak sem. Két éve a németországi rendezésű vb után még inkább felkapott lett a sportág, most viszont erős visszalépés érezhető. Azoknál a csapatoknál, ahol viszont van eredmény, sikeres az együttes, ott azért jobban, olykor talán erőn felül is kitartanak a szponzorok. Ahol nem jönnek az eredmények, a szponzorok is azt látják, nem jó reklámhordozó, most erre nincs keretük. A 18 csapatos liga utolsó helyén az Essent találjuk, amelytől már a télen eligazolt szinte minden játékos. A keretet így az angol válogatott tagjaival töltötték fel, akiket saját hazájuk szövetsége fizet, hiszen a londoni olimpiára készülve versenyeztetni kell őket. De messze nem képviselnek Bundesliga-színvonalat, nagy különbségű vereségeket szenvednek.


- Soha nem jön jókor, de jelen helyzetben talán a legrosszabb időpontban jöttek a sportágat érintő vesztegetési ügyek, amelyekben több nemzetközi kupában szereplő német csapat közvetetten érintett volt. Ennek érződnek negatív hatásai?


- A negatív sajtó nem tesz jót semminek, ez egyértelmű. Ami számomra a legfurcsább és legbosszantóbb az egészben, hogy általában bedobnak egy kupameccset, érintett ugye két csapat, de a legtöbbször konkrétumok nem is hangoznak el. Vagy ha igen, nincs kivizsgálás, nem nyernek bizonyítékot a nyilatkozatok, olykor találgatások. Így senki nem tudja, a felvetődött gyanú után mit gondoljon. Persze, ahol egycsapásra ilyen sok, hasonló eset pattant ki, akkor ott nem lehet szőnyeg alá söpörni a problémákat, ott kell lennie valaminek. Én már annak is örülnék, ha kiderülne, mi történt valójában. Aki érintett benne, azt büntessék meg gyorsan, a többit meg tisztázzuk és hagyjuk békén.

 

- Az édesapja, Mocsai Lajos irányította MKB Veszprém összesítésben kétgólos különbséggel maradt alul a címvédő spanyol Ciudad Real ellen a BL-negyeddöntőben. Várta a bravúrt a veszprémiektől?

 

- Ha nem is számítottam rá, mindenképpen szurkoltam érte. A Ciudad Real és a Kiel játékoskerete annyira erős, hogy kimagaslanak még ebből a kiegyenlített, kitűnő BL-mezőnyből is. Valószínű, ők találkoznak majd a döntőben. A veszprémiek szereplését a negyeddöntőben tisztességes helytállásnak értékelhetem. Jó teljesítményt nyújtottak, hogy otthon győzniük is sikerült három góllal, az pedig kifejezetten jó eredmény. Az első meccset láttam is, a visszavágóról csak a hírek jutottak el hozzám, de amint arra előre számítani lehetett, az döntött a két csapat között, hogy bővebb volt a spanyolok kerete. Posztonként van két-három világklasszisuk, ezzel nehéz versenyezni.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu