Nem látszott a szegedieken a BL-kudarc

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 14. 19:37
Vladan Matics csapata lemosta a pályáról a Százhalombatta együttesét a férfi kézilabda-bajnokság 7. fordulójában. Az előző szezon ezüstérmesénél a vártnál nehezebb a találkozóra számítottak, mert az együttes vasárnap még a Löwen ellen játszott a Bajnokok Ligájában, a pályán azonban első pillanattól kezdve érvényesült a papírforma.

BUDAPEST BANK KÉZILABDALIGA, 7. FORDULÓ:
PICK SZEGED – SZÁZHALOMBATTA 36-18 (17-8)
Újszegedi sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Kékes Csaba, Kékes Pál.
SZEGED: Marjanac – Ghionea 6, Krivokapics 4/1, Herbert, Vadkerti 4, Katzirz 3, Zvizej 7. Csere: Osmajics 3, Vancsics 4/1, Bjelis 3/1, Simon B. 2, Gyuris. Edző: Vladan Matics.
SZÁZHALOMBATTA: Kovács – Nagy M. 3/1, Tarnavölgyi, Pető 5, Dénes 1, Papp 1, Varga A. 3. Csere: Pásztor (kapus), Nikolicza 2, Barnyák, Putics 3, Marczinkovics, Pásztor, Gábori. Edző: Adorján Gábor.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 1/1.
Piros lap: Varga Attila (54. perc)


A vasárnapi Löwen elleni vesztes Bajnokok Ligája mérkőzés után két nappal máris bajnoki mérkőzésen kellett bizonyítania az ezer sebből vérző Pick Szeged együttesének. A Laluskát, Stamatét és Nenadicsot nélkülöző Magyar Kupa győztes kispadjára ugyan leült Daniel Andjelkovics, ám a csapat irányítója csak szemlélője volt az eseményeknek.


A szerb válogatott klasszisának nem kellett feszengenie a pályán kívül, ugyanis társai varázslatosan kezdtek: a Szeged már hat gólnál járt, amikor a 13. percben a Batta pető révén megszerezte az első gólját. Különösen Krivokapics és a karmesteri pálcát a kezébe fogó Vadkerti Attila jeleskedett ebben a szakaszban. A folytatásban Valentin Ghionea rendezett Valentin-napi zsúrt, a román szélső tarthatatlan volt a szélen és beállós pozícióból is eredményesnek bizonyult. A 22. percre egymaga több gólt jegyzett – hatot -, mint a teljes vendégcsapat (13-5).


A Szeged ifjú titánjai már a félidő hajrájában lehetőséget kaptak, Simon Bence két pazar góllal hálálta meg a bizalmat, így a szünetben magabiztosan vezetett a bajnoki ezüstérmes (17-8).


A második játékrészben már semmi különös nem történt, a Szeged tovább parádézott, amihez csak asszisztálni tudott a Batta, így végül méretes zakót kaptak a Pick vendégeként.

EDZŐSZEMMEL:
Vladan Matics: – Jól sikerült mérkőzést játszottunk, végre nyugodtan ülhettem a kispadon. Szombaton a Zagreb ellen sokkal nehezebb dolgunk lesz.
Adorján Gábor: – Egy Pick-szintű csapatot nem szabad lassítani, ezért próbáltuk őket sok futásra kényszeríteni, de saját csapdánkba szaladtunk bele.

 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu