Nemzetközi kupában indulhat a Fradi!

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 19. 11:04
Óriási lehetőség előtt áll a jövőre már az élvonalban szereplő Ferencváros férfi kézilabdacsapata. A zöld-fehérek ugyanis a Magyar Kupa négyes döntőjében elért eredménnyel ellentétben indulhatnak a Kupagyőztesek Európa Kupájában (KEK). A FTC-Cityline előtt azért adódott ez a lehetőség, mert a Gyöngyös közleményben jelentette be, hogy sem a következő bajnokságban, sem a nemzetközi kupában nem indul. Maglódi Lajos, a Fradi szakosztályigazgatója a sportnapilapnak elmondta, vállalják a szereplést. Így a hölgyek mellett a férfiakra is oda kell majd figyelni a népligeti kézilabdacsarnokban.

A korábban még feltörekvő, a kupa elődöntőjébe bejutó Gyöngyös úgy tűnik végnapjait éli. Sőt! Magda Róbert, a klub elnöke a Heves Online-nak adott nyilatkozatában elmondta, a szponzori helyzet bizonytalansága ellehetetlenítette a munkájukat, így nem tudnak elindulni sem a bajnokságban, sem a nemzetközi színtéren.

A heves megyei csapat egyénként a bajnokság 11. helyén végzett, amivel kiesett az élvonalból. Bár a Gyöngyös vezetői bíztak az NB I-ben maradásban, hiszen a feljutó Pécs anyagi lehetőségei szintén behatároltak, így legjobb kiesőként akár maradhattak is volna a legjobbak között.

Nos, mielőtt ez kiderült volna, bejelentették a megszűnést, hiszen a csapat a másodosztályú szereplést elvetette. Ezzel viszont óriási lehetőség nyílik a jövőre már élvonalbeli Ferencváros előtt. A zöld-fehérek ugyanis a gyöngyösi fejlemények miatt nemcsak, hogy feljutottak, de kiléphetnek az európai kupaszíntérre is. 

A Magyar Kupa négyes döntőjében, a harmadik helyért vívott összecsapáson a hevesiek legyőzték a Fradit. Most a kilencedik kerületiek léphetnek a korábban még Éles József által irányított csapat helyébe.

Maglódi Lajos, az FTC szakosztályigazgatója a sportnapilapnak adott nyilatkozatában elmondta, vállalják a megmérettetést. Így a Népligetben már nemcsak a hölgyekre, hanem az urakra is oda kell majd figyelni.  

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu