Ötből öt a győri BL-mérleg

Szerző: MTILétrehozva: 2014. november 16. 19:50
A címvédő, már biztos csoportelső Győr a Lokomotiva Zagreb otthonában is begyűjtötte a két pontot a női kézilabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában.

Korsós Dorina három gólt vállalt - fotó: MTI

Női BL, C csoport, 5. forduló:
Lokomotiva Zagreb-Győri Audi ETO KC 15-26 (7-13)
A győri góldobók: Löke 5, Aguilar 4, Kovacsics 4, Bognár-Bódi 4, Korsós 3, Amorim 2, Szepesi 2, Szen 1, V. Milanovic Litre 1.

Az első negyedóra a védekezésekről szólt, a hazaiak csupán három, a vendégek négy gólt lőttek. A horvátok edzője időkéréssel próbálta felrázni csapatát, sikertelenül, ugyanis tizenhárom percen át képtelenek voltak betalálni honfitársuknak, a várandós Lunde helyére igazolt Grubisicnak. 3-9 után valamelyest kiengedett a Győr, így lemaradt arról a lehetőségről, hogy már az első félidőben padlóra vigye ellenfelét. Ugyanakkor a hatgólos vezetés is biztosnak tűnt, így nem volt miért aggódni.

A második félidőben cserékkel frissített a Lokomotiva, de a sok hibával játszó Audi így is gyorsabb volt. A 42. percben 9-17-et mutatott az eredményjelző, majd az előny még tovább hízott (11-20). A hajrában már 12-22 is volt az állás.

A győriek malmára hajtotta a vizet, hogy a nagy rivális Viborg a svéd Sävehof otthonában hagyott egy pontot, így ha ez a három csapat megy tovább a 12-es középdöntőbe a kvartettből, akkor - az egymás ellen elért eredmények miatt - elvileg a dánon sem lehetnek veszélyesek a budapesti négyes döntőért sorra kerülő harcban.

Az ETO a Sävehoffal szembeni hazai, a vadonatúj Audi Arénában rendezendő összecsapással zárja a csoportkört jövő vasárnap.

A nap másik mérkőzésén:
Sävehof (svéd)-Viborg (dán) 25-25 (10-12)

Az állás: 1. (és már csoportgyőztes) Győr 10 pont, 2. (és már továbbjutott) Viborg 5, 3. Sävehof 3, 4. Zagreb 2.

A csoport első három helyezettje jut a 12-es középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás elleni eredményeket.

Címkék: Győri ETO KC
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu