Pérez Carlosra várva

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 5. 13:25
Kedden is csak a veszprémi lelátóról nézte válogatott társait az Algéria elleni edzőmérkőzésen Pérez Carlos. A klasszis balátlövő nem utazott el a világbajnokságra készülő kerettel a lengyelországi Újév Kupára sem, klubjában készül Csoknyai István irányításával. Pérez továbbra is tárgyalásban áll a Veszprém és a Magyar Kézilabda Szövetség vezetőivel vb-részvételéről, döntés még nem született. Mocsai Lajos szövetségi kapitány egyébként csak a világbajnokság kulcsmeccsein játszatná a 39 éves játékost.

A kedden Algéria ellen 29-22-re megnyert zárt kapus edzőmérkőzés után nem sokat pihenhettek a férfi válogatott keretének tagjai, szerdán már el is repültek Lengyelországba, a hagyományos Újév-kupára. A gdyniai tornán Császárék Szlovákia, Csehország és Lengyelország legjobbjai ellen folytatják a felkészülést a jövő héten kezdődő svédországi világbajnokságra.

Nem utazott el a csapattal a vírusos megbetegedéssel és lázzal küszködő Iváncsik Gergő, aki már az afrikaiak ellen sem léphetett pályára. Szintén hiányozni fog a magyar együttesből a csuklósérüléssel bajlódó Laluska Balázs és az újdonsült kispapa, Fazekas Nándor is.

Bár Eklemovics Nikola a keddi edzőmeccs "ráadás" húsz percében már pályára lépett Algéria ellen (melyet a magyar együttes 8-7-re veszített el), ám ő is csak a hétvégi torna után kapcsolódik be újra a felkészülésbe. Foghíjas keretre számíthat tehát Mocsai Lajos szövetségi kapitány, hiszen a válogatott mindössze egy igazi jobbátlövővel és balszélsővel vágott neki a lengyelországi túrának.

Carlos Pérez vb-részvételével kapcsolatban továbbra sincs előrelépés. A 39 éves játékos még mindig a Veszprém és a szövetség vezetőivel tárgyal a kérdésről, valamint a feltételekről. Pérez hétfőn tért vissza Kubából, a hétvégi gdyniai torna ideje alatt pedig klubjában edz, Csoknyai István irányítása alatt. Mocsai Lajos egyébként nem az összes, csupán a vb kulcsmérkőzésein számítana a veterán átlövőre.

A magyar férfi válogatott kerete az Újév Kupán
Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged), Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
Jobbátlövők: Mocsai Tamás (Flensburg, német)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém)
Beállók: Gál Gyula (CO Zagreb, horvát), Schuch Timuzsin (Constanta, román), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (Lemgo, német), Katzirz Dávid (Pick Szeged)
Balszélső: Törő Szabolcs (Pick Szeged)
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos

 

A magyar válogatott programja az Újév Kupán, Gdynia-ban:
Január 6. 18:00 Magyarország-Csehország
Január 7. 18:00 Magyarország-Szlovákia
Január 8. 15:15 Lengyelország-Magyarország

 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu