Győzelembe menekült a Pick, irány a KEK

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 18:45
Feleslegesen féltettük a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát idei utolsó hazai BL mérkőzése előtt. Az ezer sebből vérző, rendkívül tartalékos hazai alakulat úgy játszadozott a lengyel Wisla Plockkal, mint macska az egérrel. Egy pillanatig sem volt kérdéses a vendéglátók győzelme, így a KEK-szereplés elérése sem.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT, 5. FORDULÓ
Pick Szeged- Wisla Plock 26-17 (15-8)
Szeged, Újszegedi sportcsarnok 2000 néző. Vezette: Hansen, Pettersen (norvégok).

Pick Szeged: Marjanac – Ghionea 7/1, Katzirz 1, Herbert, Osmajics 3, Petrea 3, Vadkerti 6. Csere: Farkas (kapus) Krivokapics 4/1, Simon, Vancsics 2, Gyuris, Zvizej. Edző: Vladan Matics.

Wisla Plock: Wichary – Rumniak 1, Matysik, Wuszter 4/2, Pronin, Frolov 1, Nat 1. Cserék: Seier (kapus), Kwiatkowski 1, Zolotenko 3, Niedzielski 1, Kuptel 2, Twardo 2, Piorkowski 1. Edző: Bogdan Kovalczyk.

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2

Kiállítás: 8, ill. 10 perc


Nehéz feladat előtt állt a sérülésektől tizedelt Pick Szeged a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A lengyel Wisla Plockot fogadó gárdának feltétlenül pontot kellett szereznie ahhoz, hogy biztos csoportharmadikként a KEK-nyolcaddöntőben folytathassa nemzetközi kupaszereplését.

 

Hiába nyertek ugyanis Lengyelországban tíz góllal Vladan Matics tanítványai, most egy minimális kudarccal is komoly bajba kerülhettek volna, hiszen a zárófordulóban Krivokapicsék Zágrábban vendégeskednek, míg a lengyelek a honfitársaikkal megerősített és már továbbjutó Löwen elleni lengyelországi mérkőzésen még belekapaszkodhattak volna az utolsó szalmaszálba. Az élet azonban más forgatókönyvet írt.

 

Foghíjas lelátók előtt vetették harcba magukat a csapatok. Hiába, a szegedi publikum lényegesen többet várt kedvenceik BL-szereplésétől. Pedig nem csalódtak azok, akik bíztak a tartalékos Pick-fiúkban.

 

Azt láthatták, hogy még két perc sem telt el, amikor már 2-0-ra vezetett a hazai együttes. A lerohanásokkal operáló magyar bajnoki ezüstérmes játékosainak többnyire a hátát nézték a derék lengyelek. Petrea gólja után időt is kért a vendégek trénere, Bogdan Kovalczyk.

 

Ideiglenesen rendet is rakott a fejekben, hiszen 3-2-re felzárkózott a Wisla. Ezt követően azonban 13 percig maradt érintetlen Marjanac kapuja, miközben a túloldalon csak úgy potyogtak a szegedi gólok. Különösen Ghionea és Krivokapics jeleskedett ebben a szakaszban. 7-0-ás szegedi roham után Twardo a 20. percben szerezte a lengyelek harmadik gólját (10-3). A félidőt jelző sípszóig Osmajics villogott, a játékrész utolsó találata is az átlövő nevéhez fűződik (15-8).

 

Az öltözőből visszatérve sem tartogatta energiáit a Szeged, Ghionea és Vadkerti parádés gólokkal jelezték, hogy mire számíthatnak a vendégek és Marjanac is eksztázisban védett (17-9).

 

A 41. percben már tíz egységgel, 19-9-re vezetett a Pick, de csak nem akarta behúzni a féket. A Plock Piorkowski révén a 47. percben szerezte a tizedik találatát (22-10). A hajrában fiataljait – Simont, Vancsicsot és a kapus Farkas Józsefet – is pályára küldte Vladan Matics, így gálába torkollott az előadás.

 

A Pick magabiztos győzelmével eltörölte az útjából a lengyel Wisla Plock csapatát és kiharcolta a KEK-szereplés jogát.

EDZŐSZEMMEL:
Vladan Matics: - Végre csapatként játszottunk, mindenki nagyon akart. Ha felépülnek a sérültek sokra vihetjük a KEK-ben.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu