Sesum: Május végén már játszani akarok

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 6. 15:18
Május végén már játszani akar a magyar bajnokság döntőjében az MKB Veszprém szerb válogatott játékosa, Zsarko Sesum, hogy gólokkal segítse csapatát az újabb bajnoki aranyéremhez. Sesum az egyik szenvedő alanya volt az egy hónappal ezelőtti, veszprémi tragédiának, amelyben csapattársa, a román Marian Cozma életét vesztette. A beálló segítségére igyekvő Sesumot a támadók közül valaki arcon rúgta - az Ausztriában elfogott, de azóta már Magyarországon hazaszállított és előzetesben lévő N. Győző magára vállalta a fejberúgást -, és már többször is meg kellett műteni.

A február 8-án hajnalban történt baleset után Sesum két hétig kórházban volt. A veszprémi műtéteket és kórházi ápolást követően hazaengedték Szerbiába. A játékos ezen a héten tért vissza magyar orvosaihoz kontrollvizsgálatra.

A veszprémi orvosok szakszerű munkájának köszönhetően szépen gyógyul a kézilabdázó arca. A bal szeme alatt elvégzett műtét során az eltörött arccsontot egy fémlemezzel és csavarokkal rögzítették. Négy héttel a műtét után szabad szemmel alig lehet észrevenni a felvágott és összevarrt arcon a beavatkozás nyomait. És már szeme is szinte tökéletes állapotba került, legalábbis külsőleg...

- Mi történt azóta, hogy elhagyta a veszprémi kórházat?

- Az orvosok azt tanácsolták, hogy már nem kell bent maradnom a kórházban, akár otthon is pihenhetek. Egy hetet tölthettem szüleimnél a szerbiai Palánkán, majd barátnőmmel, Milanával felmentünk a hegyekbe, ott töltöttük a másik hetet. Ilyen sokat már régen voltunk együtt, kipihentük magunkat a szörnyű tragédia után.

- Elmesélné nekünk, hogy valójában mi is történt azon a február 8-i hajnalon?

- Ne haragudjon ezért rám, mindenről kérdezhet, de erről nem szeretnék beszélni. Sőt, minél hamarabb szeretném elfelejteni az egészet! Annyit mondok csak, hogy miután megtörtént a tragédia, Uros Vilovszki segítségével jutott a Veszprém megyei kórházba Ivan Pesics játékostársam, én pedig nem sokkal utánuk mentem a saját lábamon.

- Hogyan fogadták otthon a szerbiai barátok, ismerősök?

- Mindenki nagyon kedves volt. Kérdeztek az egészségi állapotomról, érdeklődtek az operációról. Mindenki boldog volt, hogy sikerült rendbe jönnöm és örültek, hogy egy kicsit otthon vagyok végre. Ebben az időszakban már régen voltam otthon, hiszen sűrű a versenyprogram, egyik mérkőzés követi a másikat, ritkán tudtam csak hazamenni.

 

Sesummal Veszprémben marad barátnője is, Milana (fotó: SportHíradó Veszprém)

- Milyen messze van Veszprémtől szerbiai otthona?

- Háromszáz kilométer a távolság, autóval négy-öt óra alatt otthon vagyok. Attól függően, mekkora a forgalom.

- Hogy érzi most magát? Mennyire érezni a műtét helyét? Mennyire érzékeny a szeme?

- Az első egy hétben még fájt, utána éreztem a helyén egy kis húzódást, most pedig már észre sem veszem. Teljesen jól sikerült a beavatkozás, azt mondták most a kontrollon az orvosok, hogy augusztusban kivehetik a csavarokat és valószínű azt a platinalemezt is, ami összefogja az eltört arc-csontot.

- Mikor kezdheti el az edzéseket?

- Csütörtökön voltam a kórházban és az orvosaim azt mondták, hétfőn már elkezdhetem a könnyű mozgásokat. Először csak lassú kocogásról és egy kis konditermi edzésről lehet szó, de ugrálnom még nem lehet. Két hét múlva meglátjuk, hogyan reagálok rá, és ha panaszmentes leszek, akkor már labdás gyakorlatokat is végezhetek.

- Hogyan alakul majd a programja a következő hónapokban?

- Itt leszek végig Veszprémben a barátnőmmel, és minden nap edzek, mozgok annyit, amennyit a mester, Mocsai Lajos előír és megenged. Családom eljön majd többször hozzám és meglátogatnak, hogy ne nekem kelljen utazni.

- Nézte az MKB meccseit a televízióban?

- Természetesen, láttam az összes meccset! Nagyon jól játszottak a srácok, jó lett volna ott lenni közöttük!

- A szombati, Montpellier elleni meccsen ott lesz a lelátón?

- Kimegyek a Veszprém Arénába és a lelátóról kiabálom, hogy „Hajrá MKB!” Több mint ötezer néző lesz kint, biztos jó hangulatot adnak majd ahhoz, hogy nyerjenek a fiúk.

- Ha szombaton is győz, de legalább egy pontot szerez az MKB Veszprém csapata, akkor csoportelsőként kerül a legjobb nyolc közé. Kit szeretne ellenfélnek az egyenes kiesési rendszerben?

- Tulajdonképpen mindegy, hiszen ott már minden rivális nagyon erős. Egyelőre azonban még nem tudom, kik jutnak be a nyolc közé. Remélem, a legnagyobb vetélytársat, a spanyol Ciudad Realt azért elkerüljük, és velük csak később játszunk. Mondjuk amikor már én is ott lehetek a pályán! Jöhet a negyeddöntőben a Pamplona, Csehovszki, Zágráb, Lőven, Chambery, nem tudom, de talán tényleg nem is számít.

- Mikorra tervezi visszatérését a veszprémi csapatba?

- Ha minden jól alakul, és az orvosok is úgy látják, akkor május végén, a szezon véghajrájában már szeretnék újra a veszprémi 5-ös mezben a pályán lenni!

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu