Szamba di Mezőkövesd: vérfrissítés után

Szerző: N.K.Létrehozva: 2012. január 30. 20:55
Csaknem két hónapnyi szünetet követően folytatódik a Budapest Bank Liga, a férfiak immáron a 17. fordulónak rugaszkodnak neki. Ráhangoló sorozatunkban beszámolunk az együttesek téli felkészüléséről, az érkezőkről-távozókról, a reményekről, a célokról, az esetleges búról-bánatról. Ezúttal a brazilos lendülettel felturbózott,12. helyen "telelő" Mezőkövesd vezetőedzőjével, Buday Ferenccel beszélgetett a kézilabda.hu.

 

- Régen nem léphettek pályára a bajnokságban, ennek azonban vége...

- Így van, szombaton a Ferencváros vendégei leszünk, Pestszentimrén lépünk pályára. Bízom benne, a vérfrissítésen átesett csapat helyt áll majd, szeretném, ha a játékosok a legjobb formában játszanának, mindenféle stresszelés nélkül.

- Vérfrissítést említett. Ez pontosan mit jelent?

- Az idény elején sok fiatal játékos került a felnőttkerethez, a vezetőség úgy vélte, mindez működni fog. Aztán mégsem így lett, ezért szükség volt a változtatásra. Edzőváltás is történt, én kerültem ide Rosta István helyett. A szünetben megvolt a lehetőségünk arra, hogy idegenlégiósokat is megszerezzünk. Így került a kerethez Michal Melus kapus Gyöngyösről, Lukas Gamrat balátlövő pedig Érsekújvárról. A két szlovákkal, valamint a brazil junior válogatott beállósával, a védőként is bevethető Alencar Cassiano Rossonival megerősödve szebb lehet a jövő.

- Ez pontosan mit is jelent? Eddig mindössze két pontot szerzett a Mezőkövesd...

- Így van, ez sajnos kevés. Célunk, hogy biztosítsuk a bennmaradást. Hat-nyolc pontot elképzelhetőnek tartok. Bizton állíthatom, csapatunk előre lépett, napi három edzéssel, futással hangolódunk a folytatásra. Ez a keret képes lehet megragadni az NB I-ben.

- És ez már a játékban is meglátszik?

- A szünetben tizenegy edzőmérkőzést játszottunk, megnyertük a Dobó Kupát, a hazai rendezésű Marton János Emléktornán harmadikok lettünk. Nem olyan rossz eredmények ezek.

BUDAPEST BANK LIGA, 17. FORDULÓ:

február 2., csütörtök:
Pécs - Orosháza 18 ó

február 4., szombat:
FTC-Mezőkövesd 18 ó

Gyöngyös-Balatonfüred 18 ó
Veszprém-Csurgó 18 ó
Szeged-Kecskemét 18 ó
Tata - Tatabánya 18 ó

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu