Szegedi bukta Löwenben, búcsú a BL-től

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 9. 19:01
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája G csoportjának 4. fordulójában a Pick Szeged 35-28-ra kikapott Rhein-Neckar Löwentől, így két játéknappal a küzdelem vége előtt már eldőlt, hogy nem juthat be az egyenes kieséses szakaszba.

 

A Tisza-partiaknak a BL-csoportkör első fele messze nem úgy sikerült, ahogyan azt szerették volna, egy győzelem mellett két vereséget könyvelhettek el.

A lengyel Wisla Plock otthonában 26-16-os sikerrel nyitottak, a folytatásban aztán előbb odahaza kaptak ki 28-24-re a német Rhein-Neckar Löwentől, majd 36-30-ra a Croatia Zagrebtől, ugyancsak pályaválasztóként.

Mivel az első három mérkőzésen hátrány volt a hazai pálya, talán nem is baj, hogy vendégként folytatta szereplését a magyar bajnokság ezüstérmese a G jelű négyesben.

Meglehetősen foghíjasak voltak a lelátók, amikor kezdetét vette a Löwen-Szeged találkozó. Ahogy telt-múlt az idő, egyre inkább megtelt a csarnok, de teljesen nem telt meg.

A 9. percig végtelenül egyszerű forgatókönyv jellemezte az összecsapást, minden egyes hazai találatra érkezett a vendégek válasza.

Tkaczyk és Ghionea gólváltása után a 10. percben Petrea kért szót, először vezetett Vladan Matics együttese (5-6). Egyszer itt, egyszer ott volt az előny, jól tartotta magát a Csongrád megyei alakulat. A 27. percben Krivokapics villanása után 13-13 állt a táblán.

Az első félidő hajrájában Herbert két perces kiállítást kapott, Sigurdsson pedig kétszer is büntetett létszámfölényben, ezzel 15-13 volt a felénél.

A második játékrészben is jó darabig lőtávon belül volt a Pick, a 44. percig két-három gólosnál nem hízott nagyobbra a különbség. Ekkor Bielecki góljával lett 25-21, Matics nyomban időt is kért.

A fejtágítás ha teljesen hiábavaló nem is volt, a remélt fordulatot nem hozta meg, az 53. percben, amikor Tkaczyk volt eredményes, már hat volt közte (30-24). A végjáték perceire már eldőlt a találkozóm sorsa, a 35-28-as végeredményt Klimovets állította be.

Negyedik csoportmeccsén a harmadik vereségét szenvedte el a Pick Szeged a BL csoportkörében, így két játéknappal a vége előtt már eldőlt, hogy nem juthat tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Innentől kezdve a kvartett harmadik helye a tét, amely feljogosít a Kupagyőztesek Európa Kupájában (KEK) való folytatásra.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu