Szemét veszítette, de társaival edzhet

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 19. 21:14
Hihetetlennek tűnik, de mégis igaz: a világ egyik legjobb átlövője már társaival együtt készül a következő szezonra, pedig néhány hete elveszítette egyik szemét!!! Karol Bielecki elképesztő elszántsággal edz a Löwen nyári edzőtáborában és továbbra is reméli, hogy folytathatja sikerekben gazdag kézilabda-pályafutását.

Bő egy hónappal ezelőtt még a lengyel klasszis is azt állította, be kell fejeznie, miután szerencsétlen balesetet szenvedett a horvát elleni tesztmérkőzésen. Két műtéten esett át, majd néhány nappal később már óvatosan reménykedni kezdett. Állította, nem adja fel, ha egy százalék esélye lesz, akkor is megpróbál visszatérni a pályára...

„Egyelőre csak futás és edzőtermi gyakorlás szerepelt a programunkban, egyik sem jelentett gondot. Kitartok, visszatérek a profi sporthoz” – jelentette ki a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Bielecki, aki különleges védőszemüvegben készül a következő szezonra.

Persze, a lengyel kézis is jól tudja, az igazi felmérőt majd az jelenti, amikor már labdás edzéseken kell bizonyítania. De az elmúlt napokban tovább erősödött a lelke, úgy érzi, a védőszemüveg nagy esélyt ad arra, hogy a jövőben is a pályán küzdhessen a sikerekért.

„Rövidesen jön az igazi vizsga, a labdás gyakorlatok és a felkészülési mérkőzések. A térlátásnak ugyanis nagy szerepe van, hamarosan megkapom az első válaszokat a nagy kérdésre…” – tette hozzá Bielecki.

A lengyel válogatott mellett a Rhein-Neckar Löwenben is kulcsembernek számít(ott) az átlövő, így Németországban is rengetegen kísérik figyelemmel óriási küzdelmét a visszatérésért.

„A klubomban is támogat mindenki, de nyilvánvaló, hogy senki sem lehet tekintettel arra, hogy csak egy ép szemem van. Ebből nem származhat semmilyen előnyöm, de erre nem is vágyom. De örülök annak, hogy még senkit sem keresnek a helyemre. Az edzéseken azért védőszemüveggel óvom az épen maradt jobb szememet…”

A 28 éves kézis június 11-én a kielcei lengyel-horvát tesztmérkőzés elején ütközött Josip Valciccsal, a horvát kézis véletlenül a szemébe kapott. Bielecki azonnal a földre zuhant, feje körül jelentős vértócsa „keletkezett”. A balszerencsés klasszist először hazájában, majd Németországban műtötték meg.

Korábban a horvát Petar Metlicic is hasonló sérülést szenvedett a 2004-es Európa-bajnokság elődöntőjében, több hónapos kényszerpihenőt követően visszatérhetett. Az izlandi Jason Olafsson 1998-ban egy könyöklést követően dőlt ki, majd két műtétet követően bejelentette visszavonulását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Reménykedik a szemét vesztő kézis sztár
Két, több órás műtét és számos alapos orvosi vizsgálat után úgy tűnt, a világ egyik jobb átlövője már sohasem léphet pályára! A Löwen lengyel klasszisa, a bal szemét elveszítő Karol Bielecki azonban nem adja fel, miután több...
Tovább a teljes cikkhez »

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu