Széthullhat a kupagyőztes Fehérvár!

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 8. 17:51
A négy évvel ezelőtt még EHF-kupa-győztes Fehérép Alcoa kritikus helyzetbe került, hiszen még csak most ért véget a női kézilabda-bajnokság, de már kész tényként kezelhető: nem kevesebb, mint tizenegy (!) játékos távozik az ötödik helyezett gárdából.

Mivel a fehérváriak a középmezőnyös rájátszás (5-8. hely) első helyén végeztek, így idén is indulhatnak az EHF-kupában, de nagy kérdés: ki tud-e egyáltalán állni a csapat?

Vagy egyáltalán létezik-e akkor még csapat?

A Fehérép ugyanis a csapatot sújtó nehéz gazdasági helyzet miatt kényszerváltásra szánta el magát, így a játékosok már-már menekülnek a klubtól; nem véletlenül jelentette ki egyikük:

„Hiába szeretjük a várost, Székesfehérvárt, hiába szeretjük az egyesületet, addig kell eligazolnunk, amíg nem halunk éhen…”

S akkor ezek után a távozókról. Az már korábban napvilágot látott, hogy Emberovics Mira az FTC-hez igazolt, míg Vaszari Virág – aki tagja volt a 2005-ös EHF-kupagyőztes Cornexinek – Vácra szerződött.

Mellettük a szerb válogatott kapus Szladjana Djerics, valamint a nemrég Debrecenből érkezett Verica Nikolics is távozott, mindketten hazatérnek.

Lévai Zsófia Debrecenbe szó szerint hazaigazol, Szegedi Orsolyát pedig győri klubja rendelte vissza. Kamper Olívia sorsa egyelőre bizonytalan, csak annyi biztos, hogy külföldre tart, míg Sonata Vijunaite fizetését egyszerűen nem tudja tovább folyósítani a klub…

Nem láthatják már ősztől Fehérvárott Kiss Adriennt, Varga Katát és a rutinos Siti Esztert sem, hiszen mindannyian új egyesületet keresnek maguknak.

Félő, hogy a néhány hónapja az anyagi gondok miatt Dunaújvárosból Fehérvárra szerződött Vincze Melina és Azari Fruzsina cseberből vederbe esett, bár bíztató, hogy a válogatott kapusa, Pastrovics Melindát leigazolta a Fehérép.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu