Távozik a kapitány a válogatott éléről

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 2. 14:45
Imre Vilmos, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya lemondott posztjáról, hogy a jövőben kizárólag a Dunaferr férficsapatára összpontosítson. A sűrű versenyprogram kényszerítette választásra a szakembert. Az utódlás kérdését július 22-én tűzi napirendre a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöksége.

A sűrűsödő versenyprogram miatt választania kellett Imre Vilmosnak a szövetségi kapitányi poszt és a klubedzőség között, és csütörtökön bebizonyosodott, a szakember a Dunaferr férficsapata mellett tette le a voksot.

„A döntéskényszert az élet hozta, pontosabban az, hogy a Dunaferr női együttesénél lehetetlenné vált az érdemi munka, pedig az eredeti elképzelés szerint e pozíció jól megfért volna a női kapitányi poszttal” – kommentálta döntését Imre Vilmos a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján.

„A jelenlegi kettősséget, a női válogatott mellett a Dunaferr férfi együttesének irányítását azonban nem vállalhattam, a szakmai felelősségem és a lelkiismeretem miatt sem. A Dunaferrhez ezért csak 2009. június 30-ig köteleztem el magam, de olyan szerződéshosszabbítási ajánlatot kaptam, amelyet mindenképpen mérlegelnem kellett, és végül emellett döntöttem.”

A szakember a szövetség honlapjának adott nyilatkozatában hangsúlyozta, nem kizárólag az anyagiak motiválták döntésének meghozatalkor, mert ha csak ez számítana, akkor párhuzamosan vinné a két feladatot, hogy két helyről kapja a pénzt. Erre azonban képtelen lett volna.

Emellett elmondta, büszke rá, hogy kilenc hónapon át irányíthatta a válogatottat, és ezért köszönettel tartozik a játékosoknak, a stábjának és az MKSZ elnökségének is, amely megtisztelte a bizalmával.

Az utódlás kérdését július 22-én tűzi napirendre az MKSZ elnöksége, de Sinka László elnök vezető társaival már megkezdte az egyeztetést.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu