Tökéletes búcsú Mocsaitól

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 20. 17:30
Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata tökéletesen búcsúzott Mocsai Lajos mesteredzőtől, miután simán legyőzte a Pick Szegedet a Budapest Bank Liga döntőjének harmadik meccsén. Jöhetnek a spanyolok.

 

Mocsai Lajos 2007-ben vette át a veszprémi férfi kézilabdacsapat irányítását a horvát Zdravko Zovkótól, azóta folyamatosan bajnoki címeket, kupagyőzelmeket és KEK-serleget szerzett a csapattal. Ezzel párhuzamosan 2010-től a magyar férfi kézilabda-válogatottat is irányítja, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) új döntése értelmében azonban – miszerint egyik nemzeti csapat élén se álljon klubedző - választani kellett a kettő munka közül.

A válogatottat választotta, és szombaton délben utolsó mérkőzésén ült a Vestprém kispadján. A csapat pedig méltó módon búcsúzott tőle, egy sima nyolcgólos győzelemmel (29-21), a klub történetének huszadik bajnoki címével. A Bundesligával újra hírbe hozott Fazekas Nándor még speciális műsorral is készült, összesen 50 százalékkal védett, és a második félidőben 17 percig egyáltalán nem kapott gólt.

A Szegednek az nelső félidőben nem ment rosszul, a szünetben szoros volt az állás, de aztán jött Fazekas negyedórája, és azt még Skaliczki László vezetőedző is elismerte, hogy az a csapat, amely ennyi ideig nem tud gólt szerezni, nem érdemel bajnoki címet. A vendégcsapat csak hét gólt tudott szerezni 9 méteren kívültől, és 26 százalékkal lőtt ilyen távolról, ami egy gyengébb ellenfél ellen is kevés.

Skaliczki a kezilabda.hu-nak a finálé harmadik meccse előtt elmondta, hogy fel kell pörgetniük az átlövéseket, amiben Ancsin Gábor főszereplő lehet, de a játékos nyolc kísérletből mindössze három gólt tudott szerezni. A döntőt megérdemelten nyerte meg zsinórban ötödször a Veszprém.

Mocsai Lajos távozását egyéb változások is követhetik. Bár a klub most hosszabbított négy kulcsjátékossal (Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Laluska Balázs és Carlos Pérez), ami arra utal, hogy a csapat gerincét egyben akarják tartani, de még nem tudni, az új edző, Antonio Carlos Ortega hány és milyen játékost hoz majd magával. És persze a fő kérdés: mi van Nagy Lászlóval,? Mert míg Barcelonában már bejelentették a távozását, a veszprémi érkezésről - és csillagászati fizetéséről - még csak pletykák vannak.

"Szeretném felgyorsítani a Veszprém játékát és agresszívabbá tenni a védekezését - mondta a spanyol tréner.- Sok külföldi játékossal tárgyaltam már. Mocsai Lajost régóta ismerem, tisztelem az eredményei miatt, öröm számomra, hogy a nyomdokaiban haladhatok. Szeretnék olyan sikeres lenni mint ő, erre meg is van az esélyem, mivel egy nagyon jó csapatot vehetek át."

BUDAPEST BANK LIGA 2011/2012
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS:
MKB VESZPRÉM - PICK-SZEGED 29-21 (17-14)
Veszprém, Veszprém Aréna, 4000 néző V.: Dobrovits, Tájok
MKB VESZPRÉM: Alilovic, Fazekas, Liszkai (kapusok), Császár 3 (1), Gulyás 2, Iváncsik G. 6, Korazija, Laluska, Pérez, Schuch, Sulic 3, Terzics 7, Urban, Viloszki, Vujin 8 (3). Vezetőedző: Mocsai Lajos
PICK-SZEGED: Mikler, Tatai (kapusok), Ancsin 3, Bajorhegyi, Beocanin, Buday 1, Czina, Lékai 2, Nagy N., Pribanic 1, Prodanovics 6 (3), Sulc 3, Vadkerti 2, Zubai 3. Vezetőedző: Skaliczki László
Hétméteres: 5/4, ill. 4/3
Kiállítás: 12, ill. 12 perc

A döntő párharcát a Veszprém nyerte 2-1-re , ezzel bajnok
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu