Újabb győri parádé, a Loki az áldozat

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 2. 19:00
A Ferencváros elleni kiütéses győzelmet követően a Magyar Kupa döntőjének „visszavágóján” a Bajnokok Ligája-finalista Győri Audi ETO KC 34-23-as győzelmet aratott a hazai pályán szereplő Debrecen ellen a női kézilabda NB I rájátszásának harmadik fordulójában. Így a zöld-fehérek újabb fontos lépést tettek az aranyérem megszerzésének irányába.

NŐI NB I, RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ:
DVSC-Aquaticum - Győri Audi ETO KC 23-34 (11-13)

Az ETO néhány nappal ezelőtt megdöbbentő, 21 gólos különbségű diadalt aratott hazai pályán az FTC ellen, ez nem tett rosszat az önbizalomhiánnyal amúgy sem „vádolható” együttesnek. A play off harmadik körében Debrecenbe látogatottak a győriek, akik tavaly októberben 24-22-es vereséget szenvedtek a Hajdúságban.

Ezúttal nem volt esély a hazaiak sikerére, hiszen több kulcsjátékos is hiányzott sérülés miatt. Az első félidő azonban jókora meglepetést hozott, a roppant lelkes közönség által hajtott Loki ugyanis emberfelettit produkált, folyamatosan tartotta a lépést a győriekkel. Pedig Görbicz ezúttal is igazi vezéregyéniségként irányított, de Bakó Botond vezetőedző csapata is remekelt. Uhrakova kiválóan teljesített beállóként, a szünetig négy találatig jutott.

Az ETO 13-11-es előnnyel kezdte a második játékrészt, amelynek elején a Debrecen kapaszkodott, a 39. percben egyenlített (17-17). Izzott a csarnok, a szurkolók elhitték, lehet keresnivaló a világsztárok ellen. De a csillagok megmutatták, a félelmetes hangulatban sem remeg meg a kezük, noha még a 44. percben is 21-21 állt az eredményjelzőn.

De az utolsó negyedóra óriási különbséget hozott: a Loki elkészült erejével, a Győr pedig rátett egy lapáttal, sorban lőtte a gólokat. Az ETO egy 8-0-s sorozattal eldöntötte a találkozó sorsát, majd a végén 34-23-as győzelmet aratott. Görbicz 12 gólt szerzett, pedig büntetőt is rontott.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu