Újra megtámadta a rák Karl Erik Böhnt

Szerző: Kézilabda.huLétrehozva: 2013. december 23. 19:23
Karl Erik Böhnről, a magyar női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitányáról februárban derült ki, hogy leukémiában szenved. Egy kemény időszak után már-már orvosai is úgy látták, a csontvelő-átültetés után teljesen meggyógyult, az utóbbi napokban azonban újra rákos sejteket találtak a szervezetében, ami egyet jelent: betegsége gyógyíthatatlan.

 

Karl Erik Böhnt, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát nemrég gyógyultnak nyilvánították norvég orvosai, miután február óta leukémiával kezelték. Múlt hét pénteken azonban újra rákos sejteket találtak a szervezetében, hétfőn pedig egyértelművé tették számára, hogy betegsége gyógyíthatatlan.

„Az ország két legjobb hematológusa mondta ki a halálos ítéletemet, nem volt vicces - mondta Böhn a norvég TV2-nek. - Sajnos így alakult, de felkészültem rá. Ilyen az élet, amelyben az egyetlen biztos dolog a halál. Azért reménykedtem benne, hogy néhány évet még kapok."

Az MTI megkeresésére a norvég hírügynökség kézilabdával foglalkozó szakújságírója azt mondta, valószínűleg ez lesz Böhn utolsó karácsonya, mert rendkívül agresszív a szervezetét megtámadó rákos betegség. A most 48 éves szakembert 2011. augusztus 31-én nevezték ki a magyar női kézilabda-válogatott élére, mellyel a 2012-es, szerbiai Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, de idén betegsége miatt fel kellett állnia a kispadról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Böhn márciusban már edzést tartana
Karl Erik Böhn januárban Magyarországra készül, és azt tervezi, hogy márciusban már edzést tart a magyar nőikézilabda-válogatottnak....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rafael Nadal harmadszor is világelső
Nem kellett sokáig aggódniuk Rafael Nadal szurkolóinak, hogy kedvencük hétfőtől valóban visszafoglalja-e a trónt a férfiteniszben. A pekingi ATP 500-as Grand Prix első elődöntőjében a spanyolnak győznie kellett ahhoz Tomas...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: karl_erik_bohn
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu