Újvárosban sem állították meg a Győrt

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 24. 19:28
Az első percet leszámítva végig, magabiztosan vezetve nyerte meg a női kézilabda bajnokság rangadóját a Győr, amelyik a tavalyi ezüstérmes otthonában győzött öt góllal, s továbbra is száz százalékos teljesítménnyel állnak a bajnokságban. A hazaiak részéről Ferling nyolc góllal, a vendégeknél Hornyák héttel volt a legeredményesebb.

 

NŐI KÉZILABDA NB1, 4. FORDULÓ
DUNAFERR NK-AUDI ETO KC 31-36 (13-21)
Dunaújváros, 800 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
DUNAFERR: Knezovic- Azari, Laluska 3, Balogh 4, Temes 6 (3), Ferling 8 (1), Vincze 3 Cserék: Pisák (k)- Tamás 1, Szűcs 2, Tilinger 3, Nagy 1, Slakta, Sári
AUDI ETO KC: Pálinger- Mravikova 6, Bradeanu 7, Spiridon 3, Görbicz 5 (3), Hornyák 7, Vérten 4 Csere: Herr O. (k)- Kovacsics 1, Tomori 2, Herr A. 1, Deáki, Szőlősi, Szegedi
Hétméteresek: 7/4 ill. 5/3
Kiállítások: 4 ill. 2 perc

 

 

A női kézilabda bajnokság negyedik fordulójában az előző idény ezüstérmeséhez, Dunaújvárosba látogatott a bajnoki címvédő Győri Audi ETO. A Dunaferr azonban eléggé meggyengültek a nyáron, így Újvárosban is a vendégek számítottak esélyesebbnek.

Bár az első gólt, az első támadásból Laluska révén a hazaiak szerezték, a Győr gyorsan fordított, s elhúztak 4-1-re. Sőt, Görbiczék 6-2-re is vezettek, de innen sikerült két gólra még feljönniük az újvárosiaknak.

Azonban Hornyák és Vérten góljaival 10-5-re húztak el a győriek a 11. percben, így nem csoda, hogy Imre Vilmos ezután időt kért. Ez valamelyest használt is, hiszen ezt követően – elsősorban Ferling góljainak köszönhetően még feljöttek három gólra (8-11), ám ezzel el is lőtték a puskaporukat.

A győriek ekkor elsősorban Bradeanu góljainak és Pálinger parádés védéseinek köszönhetően egy 7-0-s sorozatot csináltak. 8-18-nál találtak újra a kapuba a hazaiak. Ezek után ugyan zsinórban négy gólt szereztek a hazaiak, de a szünetre végül mégis nyolc gólos győri előnnyel vonultak a csapatok (13-21).

A második játékrészben aztán szépen lassan elkezdték faragni a hátrányukat az újvárosiak, s sikerült feljönniük négy gólra (19-23), így aztán visszatért a szurkolóik hangja is. A félidő közepéig maradt a négy-öt gólos különbség a két csapat között.

Emberelőnyben sikerült ezt újra növelniük a győrieknek, s a hajrára 33-26-os vendégelőnynél fordultak a csapatok, egy győri időkéréssel akik az utolsó tíz percre kapust is cseréltek: a remekül védő Pálingert Herr váltotta.

Öt perccel a vége előtt már nyolc góllal is vezettek, s ekkor játszott először emberelőnyben a hazai csapat. Dobtak is gyorsan két gólt, ám bő három perc alatt még hatot kellett volna a döntetlenhez. De már csak egyet sikerült, így végül 36-31-re nyertek a győriek, s továbbra is száz százalékos teljesítménnyel állnak a bajnokságban.

EDZŐSZEMMEL:
Imre Vilmos: - Sajnos elég puhányan kezdtünk, így örülök, hogy a második félidőben már sikerült egy jó meccset játszanunk.
Konkoly Csaba: - Az első félidőben megdolgoztunk azért, hogy tíz góllal is vezessünk, ennek tükrében pedig csak saját magunkat okolhatjuk, hogy ezt a végére leapasztottuk a felére.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu