Veszprém-Szeged: folytatódik a háború!

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 7. 20:16
Vasárnap a bajnoki döntő első felvonásán ismét egymásnak feszül a magyar kézilabda két fellegvára, Veszprém és Szeged. Mocsai Lajos, a címvédő vezetőedzője a védőjáték fontosságát hangsúlyozta, hozzátette, az ellenfél rendkívül motivált lesz, és bármilyen összeállításban lépjen pályára, kőkemény csatára kényszeríti majd csapatát. A csongrádiak videózással készültek a fináléra, gondot jelenthet szűmukra, hogy a csapatkapitány, Danijel Andjelkovics vállával bajlódik.

„A bajnoki döntő a Magyar Bajnokság legfontosabb párharca, ezért nagyon komolyan készülünk rá. Szokatlan időpontban kell játszanunk az RTL Klub közvetítése miatt, megpróbálunk ehhez alkalmazkodni" – kezdte elemzését az mkbveszprem.eu oldalon Mocsai Lajos.

„A Szeged mindig nagyon motivált csapat, mindig tiszteletre méltó és nehéz ellenfél, attól függetlenül, hogy milyen összeállításban lép pályára és sérülések miatt mely játékosok hiányoznak. Nagyon koncentráltan kell ellenük felkészülni mind fizikailag, mind stratégiailag. Mind a nyitottabb, mind a zártabb védekezésre készülnünk kell, megpróbálunk magas tempójú kézilabdát játszani, kifejezetten fontosnak tartom a védőjátékunk felépítését" - tette hozzá a szakember.

„A Veszprém Arénában rendezett hétközi program miatt néhány edzést a régi csarnokban kellett megtartanunk. Különösebb változást ez nem okoz a felkészülésben" – magyarázta a vezetőedző. – Ez a döntő, az esélyek nyitottak, óriási becsvággyal készülünk. Nagyon bízom a csapatomban, bízom benne, hogy jó játékkal jó döntőt fogunk játszani.

Nemcsak a címvédő, hanem a Szeged is gőzerővel készül a fináléra.  A Tisza-partiak szerda délelőtt videón megnézték az ellenfél egyik mérkőzését, majd délután az újszegedi sportcsarnokban edzést tartottak. A tréning után a csapatkapitány, Daniel Andjelkovics a következőket mondta a rangadóról a pick-szeged.sport.hu-nak:

„Nem tökéletes a vállam, még a Magyar Kupa-döntőn kaptam rá egy ütést, majd a Tatabánya ellen is eltalálták a vállam. Kedden is edzettem, nem mondom, hogy nem fájt. Nagyon bízom benne, hogy vasárnap játszhatok, Szabó doktorral konzultálok, kezelésekre járok, és bízom benne, hogy masszőrünk, Süli László kezelése is használ. Mi lesz a sorsom a nyáron? Szeretnék maradni a Pick Szegedben. Megkaptam már egy szerződéstervezetet, amit már át is néztem. A hét végén egyeztetek Bella Árpád ügyvezetővel, talán ekkor egymás tenyerébe csaphatunk."

A bajnoki döntő első felvonására Veszprémben kerül sor vasárnap 11:40-től, amelyet a SportHirado.hu élőben közvetít!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Góliát legyőzte Dávidot a kupadöntőben
Fantasztikus izgalmak és 27-27-es végeredmény után végül hetesekkel nyerte meg a Veszprém a férfi kézilabda Magyar Kupát Balatonfüreden. A rendkívül összeszedetten játszó Szeged végig vezette az örökrangadót, Mocsai Lajos...
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu