Zácsik Szandra lett a gólkirálynőnk

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 17. 10:20
Egy helyet ugyan visszacsúszott a legutóbbi világbajnoksághoz képest a magyar női kézilabda-válogatott, de több tekintetben is előrelépett a 2007-es franciaországi tornához képest. Ezúttal két vereséggel zárt a csapat, míg legutóbb három sikertelen találkozóval fejezte be szereplését. Franciaországban az oroszok és a házigazdák után Angolával sem bírt együttesünk, Kínában azonban csak az esélyesebb Románia és Norvégia tudta legyőzni a mieinket.

A mostani világbajnokság előtt számos probléma nehezítette Mátéfi Eszter szövetségi kapitány dolgát és most, a szereplés végén elmondható: tisztességgel helyálltak a hölgyek. Természetesen hiányzott a kapuból Pálinger Katalin és a mezőnyből Görbicz Anita, de a csapat egyik találkozón sem nyújtott kilátástalan teljesítményt. A két vereség is tisztes különbségű lett, míg a középdöntőben csak hajszál hiányzott a bravúrhoz, Spanyolország és/vagy Dél-Korea legyőzéséhez.

A nemzetközi szövetség statisztikái érdekes képet mutatnak a magyar válogatott szerepléséről. Kissé meglepő, hogy a vb-újonc és nemrég honosított Zácsik Szandra lett a legeredményesebb játékosunk 40 góllal, mögötte holtverseny alakult ki Bulath Anita és Tóth Tímea (34-34) között. Valamennyi mezőnyjátékos eljutott legalább öt találatig.


Százalékos hatékonyságban a békéscsabai beálló, Tóth Katalin volt a legjobb, mindössze egy lövése tévesztett célt, pedig tizenhatszor próbálkozott. Mögötte az ugyancsak vb-újonc Szabó Valéria (13 gól/18 lövés), valamint a csapatba csak Vincze Melinda sérülése után bekerült Juhász Gabriella (23/33) végzett. A magyar válogatott összességében 58 százalékkal fejezte be a tornát.

A büntetők terén lenne mit javulni, hiszen 37 kísérletből 11 kimaradt. Az együttes védekezése nem volt rossz, a szabálytalanságok „minősége” 35 kiállítást eredményezett.

A legtöbb időt az első számú kapus, Herr Orsolya töltötte a pályán, 7:03,29 órán át őrizte a hálót. A lista másik végén is hálóőr szerepel, Triffa Ágnesnek 32:02 perc jutott. A mezőnyjátékosok közül Bódi Bernadett (6:16,53 ó) „nyert”.

A kapusoknál Triffa zárt a legjobb mérleggel, a lövések 52 százalékát (13/25) hárította. Herr (104/275 - 38 százalék) és Pastrovics (19/53 - 36 százalék) azonban jóval több időt töltött a pályán, így a sorrendcsalóka.

$$jatekos$$

KIÜTÉSES GYŐZELEMMEL LETT MEG A KILENCEDIK HELY - BESZÁMOLÓNK AZ UTOLSÓ MECCSÜNKRŐL 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu