Zsarko Sesum elhagyhatta a kórházat

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 17. 09:08
Hétfőn elhagyhatta a veszprémi megyei kórházat Zsarko Sesum, az MKB Veszprém szerb légiósa, aki egy hónapig hazájában lábadozik, mielőtt a kontroll-vizsgálatra sor kerülne.

Sesumot az eredeti tervek szerint csak hétfőn napközben engedték volna ki a kórházból, de erre már korábban sor került, miután megkapta a szükséges orvosi papírokat és engedélyeket a távozásra. A veszprémi kézilabdás sokat nem is időzött a városban, hanem csomagolt és Szerbiába utazott, ahol a következő hónapban a lelki és fizikai sebek begyógyításáé lesz a főszerep életében.

A kiválóságnak március közepén kell jelentkeznie kontrollra, ahol majd elválik, hogyan kapcsolódhat be ismét a veszprémi kézilabdacsapat munkájába, mennyire és milyen minőségben terhelhető egyáltalán.

Sesum az egyik szenvedő alanya volt a veszprémi tragédiának, amelyben a megkéselt román légiós, Marian Cozma életét vesztette. A csapattársa segítségére igyekvő két légióstárs közül a sérült beállóhoz lehajoló Sesumot arcon rúgták, míg Ivan Pesicset késsel megszúrták.

A súlyos koponya- és arcsérülést szenvedő Sesumot többször műtötték a kórházban töltött egy hét alatt. A szintén megkéselt Pesicnek az egyik veséjét ki kellett venni, olyan súlyosan megsérült, így sportkarrierjének folytatása erősen kérdésesé vált. A horvát légiós napokig nem hagyhatta el az intenzívet, még be is lázasodott a műtétet követően, de azóta már az ő állapota is feljavult. A tervek szerint a héten őt is kiengedik a kórházból, Pesic szintén hazájában, pontosan Zágrábban vesz majd részt a további gyógykezeléseken.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu