Edző-megerősítés könnyed győzelemmel

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 3. 17:13
Fölényes, 6-0-ás győzelmet aratott a REAC labdarúgócsapata a Dabas ellen a Magyar Kupában és ezzel bejutott a negyedik fordulóba. A rákospalotaiak részéről a hosszú kihagyása után egy félidőt játszó Torma kétszer volt eredményes, de Nyerges, Balaskó, Kőhalmi és Hajnal is betalált az NB III-as Dabas elleni Magyar Kupa mérkőzéseken.

MAGYAR KUPA, 3. FORDULÓ
DABAS (NB III)-REAC 0-6 (0-4)
Dabas, 50 néző. Vezette: Fajkusz (Kormányos, Kuti)
DABAS: Nagy Gy. (Balázs II T.) – Gáspár Z., Sápi, Balázs I T., Danyis – Vágó, Buckó, Voleczki, Gáspár B. – Héray (Piros 74.), Halgas. Vezetőedző: Keresztúri András
REAC: Esterházy – Dinka (Kovács B. 46.), Cseri, Kapcsos, Dancs – Kőhalmi, Lisztes, Balaskó, Sallai – Nyerges (Hajnal 60.), Torma (Jeremiás 46.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerzők: Torma (14., 45.), Nyerges (21.), Balaskó (29.), Kőhalmi (65.), Hajnal (76.)
Sárga lap: Balázs T. (27.), Buckó (49.), Voleczki (69.)


Délelőtt megerősítették Aczél Zoltán helyét a rákospalotaiak vezetőedzői tisztségében, a csapat kispadján mégis Nagy Sándor ült Dabason. Persze ennek is megvan a magyarázata: Aczél ugyanis a válogatottnál Erwin Koeman segítőjeként még edzést tartott koradélután, s csak a mérkőzés kezdete után érkezett meg a meccs helyszínére.

Persze a palotaiak nélküle is a találkozó esélyesének számítottak, mert bár elveszítették legutóbbi négy bajnokijukat, a dabasiak hasonlóan gyengén szerepelnek két osztállyal lejjebb, az NB III Alföld-csoportjában, akiknek kispadján ugyancsak egy egykori válogatott, Keresztúri András ült.

A mérkőzés egy pillanatig sem cáfolta a kétosztálynyi különbséget, hiszen a REAC az első perctől kezdve megszállta a hazaiak térfelét, s bár az első tíz percben előbb Nyerges, majd Torma puskázott el száz százalékos ziccert, a tizennegyedikben előbbi balról, az alapvonal közeléből gurított vissza utóbbi elé, aki 7 méterről lőtt a kapu közepébe (0-1).

Hét perccel később aztán Nyerges is betalált, miután Kőhalmi parádés jobboldali beadása után Kapcsos fejesét még bravúrral védte Nagy kapus, ám a kipattanót Nyerges közelről az üres kapuba gurította (0-2).

A vendégek gólgyártása a 29. percben folytatódott, miután Balaskó szerzett labdát, majd Tormát indította középen, aki visszajátszotta azt az akciót kísérő Balaskó elé, aki 12 méterről a kapus mellett a kapu közepébe lőtt (0-3).

A hazaiak az első játékrészben egyetlen egyszer veszélyeztettek, amikor Voleczki ugratta ki a jobb oldalon Vágót, aki 14 méterről kevéssel lőtt a kapu bal oldala mellé.

Már úgy tűnt, hogy ennyi marad a félidő, amikor a 45. percben Torma 21 méterről lőtt egy szabadrúgást a kapu jobb alsó sarkába (0-4).

A gólszerzőnek ez volt az utolsó labdaérintése a meccsen, mert a második félidőben Jeremiás állt a helyére. A palotaiak Balaskó két kapufájával nyitottak, majd a 65. percben ugyanő emelte át a labdát 14 méterről a kapus fölött (0-5).

A 74. percben a hazaiak kihasználták harmadik cseréjüket is, s egy perccel később az imént beállt Piros adott keresztbe jobbról, s a hosszún érkező Halgas a kapufát találta el.

Újabb egy percre rá a kihagyott helyzetet góllal bűntették a vendégek, miután Balaskó átadását az ugyancsak csereként beállt Hajnal emelte 13 méterről a kapus fölött a hálóba (0-6)

Az eredmény már nem változott, a vendégek megérdemelten nyertek.

 

EDZŐSZEMMEL
Keresztúri András: - Kicsit bátrabb játékot vártam a csapattól, de sajnos túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Nyílt sisakkal játszottunk, de az egyéni hibák megpecsételték a sorsunkat.
Aczél Zoltán: - Megfelelő komolysággal, jó hozzáállással, szép gólokat lőve megérdemeltük a győzelmet. Gratulálok a csapatomnak.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu