Könnyed ötössel jutott tovább a Győr

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 24. 20:44
A második bekapott gólig tartotta magát az élvonalba törekvő pécsi gárda az NB I-ben legutóbb hat gólt rúgó győriek ellen a labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójában. Kicsit a szerencsén is múlt, hogy nem fogyatkozott gyorsan tíz főre a kisalföldi csapat, mert Kovács II Zoltán már a cserepadon kapta meg második sárgáját. A sokat hibázó pécsi védők között fickándoztak a zöld-fehér csatárok, így nem meglepő, hogy az ETO 5-0-ra nyert.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ:
PMFC – GYŐRI ETO FC 0-5 (0-2)
Pécs, 1000 néző, vezette: Solymosi (Lémon, Takács G.).
PÉCS: Sólyom – Kalmár Zs. (Simonfalvi, 7.), Finta, Lantos, Megyesi – Wittrédi (Szabó N., 66.), Nagy O., Luczek (Berdó, 66.), Gulyás M., Nagy A. – Horváth Zs. Vezetőedző: Róth Antal.
GYŐR: Varga Z. – Nikolov, Bank, Kovács II Z. (Völgyi, 14.), Pintér A. – Koltai (Pákolicz, 68.), Eugene, Józsi (Tokody, 57.), Bicak – Kovács I Z., Brnovics. Vezetőedző: Egervári Sándor.
Gólszerző: Brnovics (28., 11-esből, 56.), Kovács I Z. (42., 53.), Pákolicz (80.)
Sárga lap: Nagy A. (71.), ill. Kovács I. Z. (7.), Völgyi (35.)
Piros lap: Kovács II Z. (15.).

 

Egy gyors pécsi sérüléssel kezdődött a találkozó, a kényszerű csere azonban nem fogta meg az egyébként is tartalékos hazaiakat, hiszen a győriek tíz percig a félpályán sem jöttek át, a 11. percben pedig Wittrédi szabadrúgása révén a kapufát is eltalálták, a kipattanót pedig tiszta helyzetből Nagy Adrián rúgta fölé.

 

 

Csupán másodperceken múlt, hogy nem fogyatkozott tíz főre a vendéggárda, ugyanis a lecserélt Kovács II Zoltán már elhagyta a pályát, amikor a közönség provokálásáért megkapta második sárga lapját.

 

 

A 18. percben ismét gólszerzési lehetőséget szalasztott el a Pécs, mert Wittrédi parádés kiugratását Nagy Adrián 11 méterről, kissé balról a kifutó Varga Zoltánba lőtte.

 

Nem sokat kellett várni a győri válaszra, Simonfalvi vétett el egy felszabadítást, Brnovics rácsapott, de Sólyom jó ütemben jött ki a kapujából, és a szöget is jól zárta, alig két perc múlva pedig Kovács I. Zoltán lőtt egyet 17 méterről a jobb alsó sarok felé.

 

A 27. percben büntetőhöz jutott a Győr, miután Finta akasztotta a kiugró Kovács I Zoltánt, a 11-est Brnovics lőtte a jobbra vetődő Sólyomot becsapva a kapu bal oldalába (0-1).

 

A harcos mezőnyjáték a 42. percben egy újabb győri góllal folytatódott, Bicak bal oldali beadását Kovács I Zoltán hat méterről lőtte jobb belsővel a bal alsó sarokba (0-2).

A második félidőben sem kellett sokat várni az újabb győri találatra, Brnovics ment el a bal oldalon, Lantoson túljutott a labda, majd Kovács I Zoltán senkitől sem zavartatva nyolc méterről helyezett a bal alsó sarokba (0-3).

Brnovics néhány perc múltán már négyre növelte csapata előnyét, a bal oldalon kiugró szerb csatár lövése-beadása a becsúszó Finta lábán megpattanva pörgött be a bal felső sarokba (0-4).

Ismerős koreográfiából született az újabb győri találat, ekkor Bicak adott be balról, a labdát pedig Pákolicz négy méterről kényelmesen bebelsőzte (0-5).

 

EDZŐSZEMMEL:
Róth Antal: A második gól után a csapat hitét vesztette, hit nélküli, fegyelmezetlen játékunknak pedig csak egy nagyarányú vereség lehetett a vége.
Egervári Sándor: Nehezen indult a mérkőzés, ránk ijesztett a szervezetten és energikusan játszó Pécs. Örülök, hogy ebből kijöttünk és végül magabiztosan nyertünk.

 

Címkék: kupa
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu