Kiestek a világbajnok német kézilabdások

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 18. 15:21
Hatalmas meglepetésre, 27-21-re kikapott Dániától és ezzel kiesett a világbajnoki címvédő német férfi kézilabda-válogatott a pekingi ötkarikás játékokon. Az Európa-bajnok dánok a második félidei játékuknak köszönhetik győzelmüket, amivel egy ponttal a németeket megelőzve továbbléptek a B jelű csoportból. A dánok legjobbja a 47 százalékos hatékonysággal védő kapusuk, Kasper Hvidt és a nyolc gólt dobó Lasse Boesen volt.

 

A németek felemás produkciót nyújtottak az egész torna során. Elsőre négy góllal megverték a csoport első helyén továbblépő koreaiakat, majd ugyanilyen különbséggel kikaptak Izlandtól. Meglepetésre Egyiptom ellen is csak nagy nehézségek árán tudták hozni a papírformát Michael Krausék, 25-23-al, majd döntetlent játszottak az orosz válogatottal.


Ezúttal sem tudtak igazán jó játékkal kirukkolni, bár az első félidőben tartották a lépést ellenfelükkel. Ebben a játékrészben 9-8-ig csak egyszer volt náluk az előny, nem is csoda, hiszen a dán Boesen sziporkázott, az első hét dán találatból ötöt jegyzett és a hátán vitte csapatát. Az ő és Jesper Jensen remeklésének köszönhetően sikerült megfordítaniuk az állást a piros mezben pályára lépő dánoknak, így a félidőben 15-12 volt az állás nekik.


Az északiak másik gólzsákja, Hans Ottar Lindberg a második játékrészben kapott erőre, és szórta a gólokat. Németország viszont nem tudott felzárkózni, ami támadójátékuk rovására írható. A második 30 percben mindössze kilenc gólra volt képes a Christian Schwarzer által hajtott gárda.


A végén már nem volt kérdés, hogy ki jut tovább, ugyanis az utolsó négy percben egy gólt sem tudott lőni a világbajnok, így 27-21-es dán győzelemmel és német kieséssel fejeződött be a csata.

 

 

PEKING 2008, FÉRFI KÉZILABDATORNA

NÉMETORSZÁG-DÁNIA 21-27 (12-15)

Olimpiai Sportközpont sportcsarnoka, vezette: Krstic, Ljubics (szlovének)

Németország: Fritz – Roggisch, Klein 1, Schwarzer 2, Kohrmann 1, Glandorf 1, Christophersen 1, Zeitz, Jansen 4, Klimovets 2, Kraus 6, Kehrmann 3, Haass, Bitter (kapus)

Dánia: Hvidt – Boesen 8, Joergensen, Jensen 3, Christiansen 2, Spellerberg 2, Hansen 1, Noeddesbo 3, Sarup 1, Boldsen 1, Lindberg 6, Bruun Joergensen, Nielsen, Henriksen (kapus)

Kiállítások: 8 perc ill. 12 perc

Gólok – hétméteresből: 6/5 ill. 2/1

 

 

 

 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu