Svédcsavar a középdöntők első napján!

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 12. 21:33
A torna eddig legnagyobb meglepetése született meg a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében: a svéd válogatott saját fegyverével verte a korábban a mieinket kiütő házigazda Norvégiát öt góllal!

Vasárnap megkezdődött a női kézilabda Európa-bajnokság második köre, immár csak tizenkét csapat részvételével. Az I. csoportban nehezen nyert a francia és a magyar válogatott, míg Norvégiát nemcsak a csapaton végigsöpört gyomorfertőzés, hanem meglepetésre a svédek is leterítették. A magyar válogatott sorsa így nem saját kezében van az elődöntőbe kerülés szempontjából.

Hollandia-Franciaország 21-23 (10-13)

Bár a gall hölgyek az első játékrész után három góllal vezettek, a jól küzdő németalföldiek a második félidőben, a lefújás előtt 90 másodperccel egyenlítettek. Olivier Krumbholz válogatottjának két hetest is befújtak a végén a sípmesterek, így egy gólos francia győzelem született.

Ukrajna-Magyarország 25-26 (12-14)

A magyar válogatott sikeresen állt fel a padlóról a pénteki Norvégia elleni csúfos kudarc után, és ha nehezen is, de a remekül védő kapusok és Szucsánszki góljainak köszönhetően megszerezte a létfontosságú győzelmet.

Svédország-Norvégia 24-19 (13-6)

A két csoportgyőztes találkozóján Hammersengék számítottak egyértelmű esélyesnek, de a remek napot kifogó svéd válogatott megmutatta, hogyan lehet megállítani a norvég hengert. Saját fegyverével: gyors lerohanásokkal és kemény hatosfalas védekezéssel. A svédek győzelme - a német válogatott kiesése mellett - a torna eddigi legnagyobb meglepetése.

A magyar válogatott számára ennek igen komoly negatív következménye, hogy Mátéfi Eszter lányai hiába verik meg a hátralevő két meccsen Hollandiát és Svédországot, nem a saját kezükben van a sorsuk.  Ahhoz, hogy az elődöntőbe kerülés ne csak álom maradjon, a franciáknak meg kellene verniük a svédeket. Ha ez mégsem történne meg, a magyar válogatott csak az 5. helyért játszhat a végjátékban.

IX. NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, I. KÖZÉPDÖNTŐ CSOPORT
1. Svédország 6 pont
2. Norvégia 4 pont
3. Magyarország 4 pont
4. Hollandia 2 pont
5. Franciaország 2 pont 
6. Ukrajna 2 pont

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu