A Metz edzője: Jó, hogy a Győrt kaptuk!

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 27. 14:57
Az előző szezonban egy magyar csapat, a későbbi győztes az FTC vetett véget a Metz menetelésének a női kézilabda KEK-ben, ennek ellenére a francia hölgykoszorú edzője nem bánja, hogy csapata a Bajnokok Ligája csoportkörében is szembekerül egy magyar klubbal, jelesül a Győrrel. Sebastien Gardillou Belgiumban élő kollégáinknak adott interjújában elmondta, szeret hozzánk járni, és szerinte az ETO veretlenül végez majd a négyes élén, sőt, a Metz trénere döntőbe várja a magyar bajnokot. Gardillou természetesen saját csapata esélyeiről is szót ejtett.


- Tavasszal a KEK-elődöntőben alulmaradtak a Ferencvárossal szemben. A Budapesten játszott mérkőzésen látszott, hogy erős csapatuk van, hiszen a Metzben összeszedett négygólos hátrányt sikerült kettőre csökkenteniük. Milyen változás történt a tavalyihoz képest a csapat háza táján: kiket szerződtettek, kik távoztak?

- Néhány hónapja azon munkálkodunk, hogy megerősítsük a csapatot. Egyéves szerződést kötöttünk az orosz Jekatyerina Andrjusinával, aki reményeink szerint nagy erőssége lesz a csapatunknak. Az hiszem, őt a kézilabdát szerető szurkolóknak nem kell külünösebben bemutatni, hiszen két világbajnoki címet szerzett hazája színeiben, és a Zvezda Zvenyigorod játékosaként egy alkalommal megnyerte a Bajnokok Ligáját is. Rajta kívül visszatért hozzánk Marion Limal, továbbá leigazoltuk a spanyol Balonmano Alcobendastől a holland Yvette Broch-t, aki beállós poszton lesz hasznos tagja az együttesünknek. Ezen kívül szerződést kapott még a kapus Laura Glauser, a beállós Roselyne Ngo Leyi, az irányító Grace Zaadi, a jobbszélső Jurswailly Luciano, valamint a jobbátlövő Marie Prudhomme is. A szezon végén négy játékos vált meg a klubunktól: a kapus Cleopatre Darleux a Brest, a balátlövő Kristina Franic a Krim Ljubljana, a jobbszélső Carolin Schmelle a Brenberg és a jobbátlövő Lidija Horvat pedig a Podravka Koprivnicához igazolt.

- Hol tartanak a felkészülésben?


- Az utóbbi egy hétben öt mérkőzést játszottunk váltakozó sikerrel. A mutatott játékkal a felkészülés jelen szakaszában elégedett vagyok, támadásban már kezdenek a pályán visszaköszönni azok a variációk, amelyeket edzésen orrvérzésig gyakorolunk, a védekezésünkön azonban van még mit csiszolni. Sok gólt kaptunk a játék abban a szakaszában, amikor már sikerült felállítanunk a hatos falat. Kevésbé voltunk agresszívak, kevés ütközést vállaltunk fel, s a beállósokat sem mindig tudtuk kizárni a játékból. Ezen a hátralévő időben javítanunk kell, mert ami elég a francia bajnokságban, az kevés nemzetközi szinten. Jelenleg 60-70 százalékos felkészültségi állapotban van a csapatom.

- Mi a véleménye a Bajnokok Ligája csoportbeosztásáról? Különös tekintettel arra, hogy csapata összekerült a magyar bajnok és kupagyőztes Győrrel, amellyel szemben a Schmelzben megrendezett Sparkassen-kupán négy góllal alulmaradt....

- Nagyon szeretem a magyar kézilabdát, és nagyon szeretem Magyarországot, így örültem, hogy a Fortuna összehozott bennünket a Győrrel, valamint az osztrák Hypóval. Már csak az utazás szempontjából sem elhanyagolható, hogy elkerültük az orosz, szlovén és montenegrói  csapatokat. Szakmai szempontból már egy kicsit nehezebb a helyzet, hiszen szerintem az A vagy a B betűjelű csoportból talán könnyebben tovább juthattunk volna.

- Hogyan látja az esélyeket?


- A csoport nagy esélyese a Győr szerintem a magyar bajnok hibátlanul végez a csoport élén. Eddig négy meccsét láttam, s bátran állíthatom, hogy a játékosállománya és a mutatott játék alapján nemcsak a csoportgyőzelemre, hanem döntőbe való jutásra is esélyesek. A második helyért reményeim szerint mi leszünk harcba a Hypóval. Kíváncsian várom, hogy a magyar tréner, Németh András mit fog kihozni a régi játékosok, valamit a brazil és magyar légiósok ötvözetéből az osztrák klubnál. Mi elsősorban arra készülünk, hogy az osztrák csapat ellen szerezzünk pontokat, de arról sem mondtunk le, hogy hazai környezetben megtréfájuk a győri hölgykoszorút. Azért a negyedik selejtezőcsoport győztesét - amely véleményem szerint a dán Randers lesz - sem szabad leírni. Azt hiszem, az a két csapat jut tovább a csoportból, amelyik idegenben több pontot szerez...

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR:
A CSOPORT:
FC Midtjylland (dán)
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
Thüringer HC (német)
2. selejtezőcsoport győztese

B CSOPORT:

Larvik (norvég)
Krim Ljubljana (szlovén)
Podravka Koprivnica (horvát)
1. selejtezőcsoport győztese

C CSOPORT:

Győri Audi ETO
Hypo Niederösterreich (osztrák)
Metz (francia)
4. selejtezőcsoport győztese

D CSOPORT:

Valcea (román)
Itxako Navarra (spanyol)
Dinamo Volgográd (orosz)
3. selejtezőcsoport győztese

JÁTÉKNAPOK
1. forduló:
október 1., 2.
2. forduló: október 8., 9.
3. forduló: október 15., 16.
4. forduló: október 29., 30.
5. forduló: november 5., 6.
6. forduló: november 12., 13.



Beck/Hofmann (Belgium)

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu