Kézi-vb: emberfeletti kell az olimpiához

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 14. 14:26
Korábbi klasszisaink, szövetségi kapitányaink szerint pokolian nehéz, de nem reménytelen a férfi válogatott számára az olimpiai kvalifikáció megszerzése a svédországi világbajnokságon. Egyöntetű vélemény, hogy 8-10 csapat is esélyes a végső győzelemre. Legjobbjaink pénteken 17 órától, Izland ellen kezdhetik meg dicsőséges hadjáratukat.

 

A válogatott és a Veszprém korábbi világklasszisa, Éles József szerint egy világverseny első mérkőzése mindig különleges élmény, melynek megnyerése hatalmas lendületet adhat a folytatásra. "Egymásnak fognak esni a fiúk, hiszen az izlandi-magyar derbi győztese hatalmas lépést tehet a csoportból való továbbjutás felé."

"Magyarország, Izland, Ausztria és Norvégia közül kerül ki a három továbbjutó csapat, akik a középdöntő során a spanyolokkal, franciákkal és németekkel mérkőzhetnek meg a minél jobb helyezésért. A világbajnokság favoritjának Franciaországot tartom, Horvátország és Spanyolország esélyes még a döntőbe jutásra."

Marosi László szerint jót tehet a magyar csapatnak, hogy erős ellenféllel kezdi meg a vb-szereplést. "Az utóbbi világversenyeken rendkívül jól rajtoltunk, ezt várom Izland ellen is. A csoportból való továbbjutás nem kérdés, a középdöntős ág pkoli nehézsége ellenére is látok esélyt egy jó eredmény elérésére. A francia, spanyol, horvát és dán csapatot várom az elődöntőbe.

A válogatott korábbi sikerkapitánya, Skaliczki László szerint a válogatott remek formát mutatott a felkészülés során, ez jó előjel lehet a világbajnokság előtt. "Biztos vagyok abban, hogy motivációs problémák sem lesznek, a fiúk is tisztában vannak a tét nagyságával.
Személy szerint az első tíz közé jutást is nagy eredménynek tartanám, ha 8-ba jutunk az nagyon jó, míg az olimpiai kvalifikáció, vagyis legalább a 7. hely megszerzése extra kategória. Izlandot sem tartom verhetetlen csapatnak, kapusposzton kifejezetten sebezhetőek" - mondta a Szeged csapatának jelenlegi szakvezetője, aki a végeredményt illetően nem mert jósolni.

A női válogatott jelenlegi szakvezetője, Mátéfi Eszter rendkívül nehéz, de nem lehetetlen feladatnak tartja a legjobb 7 közé kerülést. "Nagyon szurkolok a fiúknak, a magyar kézilabdának szüksége van a sikerre. A válogatott élén a világ egyik legjobb edzője, Mocsai Lajos áll, a fiúk pedig égnek a vágytól, hogy ország-világ előtt bizonyítani tudjanak a tavalyi ausztriai Eb-n elért eredmény után.

A férfi kézilabda válogatott vb-kerete
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
Jobbátlövők: Mocsai Tamás (Flensburg, német), Nagy Kornél (MKB Veszprém), Ancsin Gábor (Friesenheim, német)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged)
Beállók: Gál Gyula (CO Zagreb, horvát), Schuch Timuzsin (Constanta, román), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (Lemgo, német), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Pérez Carlos  (MKB Veszprém)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Pick Szeged)
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
A magyar válogatott programja a világbajnokságon
Január 14., 17:00, Norrköping: Magyarország-Izland
Január 15., 16:30, Norrköping: Magyarország-Norvégia
Január 17., 17:00, Linköping: Magyarország-Brazília
Január 18., 17:00, Linköping: Magyarország-Japán
Január 20., 21:30, Linköping: Magyarország-Ausztria

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Mire lesz képes a magyar férfi kézilabda-válogatott a vébén?
Világ csodájára megnyerjük! 19.0%
 
Felérünk a dobogóra 18.7%
 
Meglesz az olimpia, az első hétben végzünk 49.4%
 
Égés, kérünk pár zsepit, hogy telesírjuk 12.9%
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Már Svédországban Mocsaiék!
A magyar férfi kézilabda válogatott rendben megérkezett a svédországi világbajnokság helyszínére, ahol péntek délután 17 órától megkezdi remélhetőleg hosszú menetelését. Az utazás fáradalmainak kipihenése után Mocsai Lajos...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Férfi kézi-vb: cél az olimpiai részvétel
SZAVAZZ! Az utolsó kanyart is "bevette" a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely kedden felkészülésének végéhez ért. A nagyszabású sajtótájékoztató keretében Mocsai Lajos szövetségi kapitány feltárta terveit, miközben az...
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu