A Mocsai-csapat készen áll az Eb-rajtra

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2014. január 11. 22:12
Jó hangulatú, pörgős edzésen van túl a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely vasárnap a világbajnoki címvédő spanyolok ellen kezdi meg szereplését a dániai Európa-bajnokságon.

 

Mocsai Lajos tanítványai az aalborgi Gigantiumban a másfél órás gyakorláson kispályás focival melegítettek, a bő húszperces barátságos mérkőzést az együttes régi-új csapatkapitánya, Ilyés Ferenc döntötte el, aki klasszikus mesterhármast szerzett.

„Kellett ez, hogy egy kicsit felszabaduljunk a nagy nyomás alól, kicsit megismerjük csarnokot. Nagyon jó a csapatszellem, küzdelemben holnap egészen biztosan nem lesz hiány" – mondta Ilyés. A csapatkapitány hozzátette: minden világverseny első fordulójában születik egy-egy meglepő eredmény, és reméli, ezúttal a magyar csapat okozza majd ezt. „Két évvel ezelőtt a szerbiai Eb-n megmutattuk, hogy meg lehet fogni őket" – jegyezte meg.

Ezt követően néhány technikai gyakorlat következett, majd különböző támadási variációkat vettek át a játékosok, miközben Mikler Roland és Tatai Péter egymást váltotta a kapuban. Mocsai Lajos főként a védekezéssel volt elégedett.

A tréninget követően Mocsai Lajos elmondta, az edzés alapján úgy tűnik, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok, mint például Mocsai Tamás, Császár Gábor és Iváncsik Gergő bírni fogják a csoportküzdelmeket. A vasárnapi ellenféllel kapcsolatban megjegyezte, a spanyol egy kiváló csapat, amelyben minden poszton két világklasszis játékos versenyez egymással.

A spanyoloknál a sérüléssel bajlódó Julen Aguinagalde szombaton sem tudott együtt tréningezni társaival, így könnyen elképzelhető, hogy a Kielce kiválósága kihagyja a vasárnapi találkozót. Ilyés Ferenc ezzel kapcsolatban megjegyezte, a hatalmas termetű beállós hiánya nagy vérveszteség a spanyoloknak, ugyanakkor biztos benne, hogy megfelelően tudják majd pótolni.

A magyarok Aalborgban a spanyolok után az izlandiakkal és a norvégokkal találkoznak. A kvartettből az első három jut a középdöntőbe, amelynek összecsapásait Herningben rendezik majd.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu