A szövetség reagált az FTC tiltakozására

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2011. november 22. 11:09
A női válogatott szövetségi kapitányának ügyében az Magyar Kézilabda Szövetség elismeri, hogy a Győri Audi ETO KC vezetősége az utóbbi napokban megkereste a szövetséget egyeztetés céljából Karl Erik Böhn szerződtetésével kapcsolatban.


"Ennek a megbeszélésnek a kimeneteléről korai lenne beszélni, hiszen még maga az érintett sem tartózkodik idehaza, így szakmai egyeztetésre sem kerülhetett sor." - áll a közleményben, amely aláhúzza, hogy "A Magyar Kézilabda Szövetség megerősíti azt az elhatározását, hogy a magyar kézilabdázás jövőjét minden érdekelttel közösen alakítsa. A sportág számára a nemzeti válogatottak a legfontosabbak, így azok érdeke és szakmai előmenetele független az egyes klubok érdekeitől. Abban hiszünk, hogy a vitákat az MKSZ szakmai fórumaiban kell lefolytatni, amelyek véleményére az újjáalakult elnökség mindenkor támaszkodni kíván."

A Ferencváros elnöksége hétfőn közleményben tiltakozott az ellen, hogy Karl Erik Böhn, a válogatott szövetségi kapitánya legyen a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának új vezetőedzője. Íme, a közlemény.

"Elfogadhatatlannak tartanánk, ha Böhn úr kapitányi munkája mellett egyúttal klubedzői feladatot is vállalna, vállalhatna, különösen, ha ez a válogatottba játékosokat adó klubok megkérdezése nélkül történne meg. Aggályosnak tartjuk, hogy amennyiben mégis Böhn úr lesz a Győri Audi ETO KC vezetőedzője, akkor vele együtt mind a három, világversenyeken induló korosztályt győri kötődésű szakember vezetné, hiszen az elmúlt héten a két utánpótlás szövetségi kapitány személyében szintén ehhez a klubhoz tartozó szakemberek kerültek kinevezésre. A kinevezéseket ráadásul egyetlen esetben sem előzte meg komoly szakmai konzultáció, az utánpótlás klubok vezetőségét és a ligát sem avatták be az előzményekbe. Reméljük, minden érintett mérlegeli és elfogadja érveinket, és ebben az esetben nem kényszerülünk abba a roppant sajnálatos helyzetbe, hogy mérlegeljünk kelljen a ferencvárosi játékosok válogatottbeli szerepvállalásának lehetőségeit." 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu