A továbbjutás küszöbére léphetünk

Szerző: Kezilabda.huLétrehozva: 2011. október 23. 11:01
A magyar női kézilabda-válogatott Azerbajdzsán leiskolázásával startolt az Európa-bajnoki selejtezőben, a vasárnapi folytatás viszont valamivel nehezebbnek ígérkezik. Fehéroroszország ugyanis erősebb a szerdai riválisnál, nem mellékesen: saját közönsége előtt játszhat. Az újabb, remélt sikerrel ugyanakkor a továbbjutás küszöbére léphetnek a lányok.



Mi több: a magyar szövetségi kapitányként Azerbajdzsán ellen debütált Karl Erik Böhn még az elutazás előtt arról beszélt, amennyiben Fehéroroszországban sikerül megszerezni a két pontot, akkor biztosra vehető, hogy a magyar hölgykoszorú ott lesz majd a hollandiai kontinensviadalon. Ugyanakkor azzal a norvég szakember, valamint segítője, Siti Bea is tisztában van azzal, hogy a fehérosz válogatott nem említhető egy lapon az azerivel...

"Fehérororoszország acélosabb csapat, mint az azeri, a lövői lényegesen jobbak. Ezúttal nem számíthatunk örömkézilabdára, lehetnek hullámvöllgyek is, de ha csapat ugyanabban a szellemben  játszik, ahogy tette azt szerdán, meglehet a győzelem" - fogalmazott Siti Bea.

Karl Erik Böhn segítője elmondta, a keretbe újoncként meghívott Hornyák Dóra sérülése nem jött rendbe, így a debcereniek fiatal játékosa nem tartott a válogatottal Fehérországba.

Fehérország a sorozat első meccsén nyolc góllal kikapott Németországtól, és mivel a kvartettből az első két helyezett jut ki a 2012. december 2. és 16. között esedékes hollandiai Eb-re, az újabb vereségével a továbbjutást illetően már-már lehetetlen helyzetbe kerülne.

Igaz: ami ott bánat, itt öröm...

NŐI EB-SELEJTEZŐ, 1. CSOPORT, 2. FORDULÓ:
Fehéroroszország-Magyarország, 16:30

Mogiljev, vezeti: Kouz, Zoba (ukránok)

ÁLLÁS
1. Magyarország 1 1 0 0 41-19 2
2. Németország 1 1 0 0 27-19 2
3. Fehéroroszország 1 0 0 1 19-27 0
4. Azerbajdzsán 1 0 0 1 19-41 0

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eb-selejtező: gáláztak a kézis lányok!
Nagyszerű, 41-19-es győzelemmel kezdte meg Európa-bajnoki selejtezősorozatát a magyar női kézilabda-válogatott, az új szövetségi kapitány így szép sikerrel mutatkozott be a magyar kispadon. Karl Erik Böhn lánykoszorúja Görbicz...
Tovább a teljes cikkhez »
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu