Bakos Ádám vezette sikerre a komlóiakat

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 10. 18:50
Az eredmény alapján úgy tűnhet, simán nyert a Komló a Százhalombatta ellen a férfi kézilabda NB I nyitányán, de a 29-23-as hazai siker egyáltalán nem volt zökkenőmentes. Sokáig vezetett a vendégcsapat, ám a hajrá a vendéglátóknak sikerült sokkal jobban.

 

KÉZILABDA BUDAPEST BANK, FÉRFILIGA, 1. FORDULÓ
KOMLÓI BÁNYÁSZ SK – SZÁZHALOMBATTAI KE 29-23 (13-13)
Komló, 700 néző, vezette: Horváth P., Marton B.
KOMLÓ: SZABÓ T. – Oszlár 3, Kaplonyi, Nagy Z., Dömös 1, SUTKA 8 (3), PÉTER SZABÓ 5. Cs.: PÓKOS (kapus), Molnár Z., Szappanos 2, Kilvinger 1, KISS Á. 3, BAKOS 6. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.
SZÁZHALOMBATTA: KOVÁCS J. – Kertész 4 (2), PETŐ 5, Varga A. 1, Dénes 2, PUTICS 4, NAGY M. 5 (1). Cs.: Balázs, Tarnavölgyi 1, Mészáros L. Gábori 1. Vezetőedző: Adorján Gábor.
Az eredmény alakulása. 3. p.: 1-0. 6. p.: 1-2. 10. p.: 4-4. 15. p.: 5-7. 19.: 8-7. 23. p.: 9-10. 29. p.: 13-12. 33. p.: 14-14. 36. p.: 14-16. 40. p.: 17-19. 45. p.: 19-21. 49. p.: 22-21. 53. p.: 24-21. 57. p.: 26-22.
Kiállítások: 10 perc, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, illetve 5/3.

 

Gyakorlatilag felváltva estek a gólok az első negyedórában. Ebből következően csak egyszer volt kettőnél nagyobb a különbség, a vendégek javára. A folytatásban viszont a battaiak előnye hátránnyá változott, mert sorban kaptak hármat a hálójukba.

 

Ezt követően gyors indíttatásokkal kísérleteztek a komlóiak, nem is sikertelenül, hiszen több gólt is elértek belőle, míg a látogatók inkább felállt fal ellen játszottak, és többször hétméteresből zárkóztak.

 

Az utolsó támadásból a félidő vége előtt Pető Zoltán nagy gólt lőtt 8 méterről, a visszalévő hat másodperc alatta a Komló nem tudott eredményesen támadni, döntetlenre végződött az első harminc perc.

 

A folytatásban másfél perc elteltével, Putics Bence góljával kezdődött meg a gólgyártás, a találattal egygólos előnyre tettek szert a százhalombattaiak, amit hamarosan Dömös Tibor egyenlített ki.

 

A negyvenedik percre háromra nőtt a hazai együttes hátránya, mert többször is elkapkodták a hosszú indításokat, miközben az ellentámadásokból rendre gólt kaptak. Kapust is cserélt Füzesi Ferenc vezetőedző, Pókos Zoltán állt a gólvonalra.

 

A Bányász reményeit Bakos Ádám hozta vissza, aki gyors egymásutánban kettőt is bevágott a jobbszélről Kovács János hálójába.

 

Szinte hihetetlen, de ismét Bakos Ádám percei következtek, hiszen megint duplázott, a 48. percben vezetéshez is jutatta csapatát. Erre még Pókos tett rá egy lapáttal védéseivel, meg is jött a szurkolók hangja.

 

A meccs hajrájában a Százhalombatta támadójátéka rendre csődöt mondott a jól záró Komló hatosa előtt, így végül hatgólos sikert ünnepelhettek a vendéglátók.

 

EDZŐSZEMMEL
Füzesi Ferenc: – Az első meccs minden problémája ellenére fontos, bravúros győzelmet arattunk.
Adorján Gábor: – A második félidőben elkövetett hibáink olyanok voltak, amelyeket az NB I-ben nem szabad elkövetni. Ez okozta vereségünket, pedig sokáig jól tartottuk magunkat, szoros volt az eredmény.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu