Füredi bravúrgyőzelem Tatabányán!

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 6. 17:24
Hihetetlenül izgalmas mérkőzésen nyert meglepetésre 23-25-re a Balatonfüred együttese a Tatabánya otthonában a Budapest Bank Liga 17. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Az első félidőt követően még a hazaiaknál volt az előny, ám Sótonyi László tanítványai a folytatásban Szöllősi góljai és Szabó védései révén fordítani tudtak, visszavágva az őszi szezonban hazai pályán elszenvedett vereségért. A Veszprém és a Szeged mögött továbbra is óriási a harc a négybe jutásért, győzelmével a Balatonfüred életben tartotta elődöntős álmait!

Budapest Bank Liga, 17. forduló
TATABÁNYA-CARBONEX-BALATONFÜRED 23-25 (15-13)
Tatabánya, Vezette: Baranyi, Szloska.
A Budapest Bank Liga tabellájának harmadik és ötödik helyén álló csapatok összecsapásától minden szurkoló parázs és izgalmas összecsapást várt: és milyen igaz volt! Pedig Debre Viktor együttese villámrajtot vett és szinte állva hagyta ellenfelét az első percekben: Halász és Harsányi találataira csak a horvát óriástól, Sandrktól érkezett válasz (4. perc: 3-1)
A folytatásban a Tatabánya többször is ugyanazzal a figurával tört borsot Pásztorék orra alá, melyből Pordán lőtt akció-, Harsányi pedig hetesgólt. (9. perc: 7-3) Sótonyi László időkérése éppen időben jött, a tréner tanácsait pedig meg is fogadták tanítványai: Szöllősi, Tombor és Kovács ügyes találataival nemcsak visszajött a meccsbe a vendégcsapat, de negyed óra elteltével 7-7-nél ki is egyenlített.
A folytatásban fej-fej mellett haladt a két gárda, Kekezovics és Harsányi találataira gyorsan jött a válasz Szöllősi és Lelkes révén.  (11-11)
A félidő vége előtt ismét a Tatabányának jött ki jobban a lépés, a hazaiak mégsem  mehettek három gólos előnnyel a szünetre, hiszen a 202 centis balatonfüredi óriás,Sandrk időn túli szabaddobásbóltalált be. (Félidőben: 15-13)
A második játékrészben Sótonyi László cserélt a kapuban: Szathmári helyére Szabó érkezett, aki kimagasló teljesítménnyel hálálta meg edzője bizalmát. A 40. percre a Balatonfüred ledolgozta kétgólos hátrányát, 17-17-nél ismét döntetlent mutatott az eredményjelző.
A vendégek fokozatosan jöttek lendületbe, védekezésük egyre hatékonyabbá vált, ehhez a kapuban is jó teljesítmény párosult, míg a Tatabánya egyre inkább elvesztette a mérkőzés ritmusát. 18-18 után pillanatok alatt lőtt zsinórban 3 gólt a Füred, Debre Viktor kénytelen volt időt kérni.
Ez sem segített azonban csapatán, húsz perc alatt mindössze háromszor rezgett a vendégek hálója. Az 50. percben Pordán Bálint találata tört meg egy hosszú hazai gólcsendet, a fordítás azonban egyre távolabb került. (19-22)
Három perccel a vége előtt, Sandrk hatalmas bombájával már eldőlt a találkozó, a hazaiak erejéből már csak a szépítésre futotta, a vége: 23-25 lett.
Sótonyi Lászlóék így vissza tudtak vágni az őszi szezonban elszenvedett hazai vereségért és továbbra is életben tartják elődöntős reményeiket.

Debre Viktor: Természetesen csalódott vagyok, hazai pályán sosem jó mérkőzést veszíteni. Sok sérültünk ellenére is jobb teljesítményt vártam, ma mindenki szürke volt csapatomban, nem volt igazi vezéregyéniségünk, talán Pordán Bálint dicsérhető egyedül. A Balatonfüred fizikailag is fölénk nőtt, a Szeged elleni mérkőzésen mindenképp több kell.
Sótonyi László: Nagyon boldog vagyok, hogy revansot tudtunk venni az őszi vereségért. A második félidőre jelentősen feljavultunk, a jó védekezéshez és kapusteljesítményhez támadásban bátrabb és pontos játék párosult. A győzelemhez mindenki hozzá tudta tenni a magáét, Szöllősi és Sandrk vezéregyéniségek voltak. Holnaptól a Mezőkövesd ellen készülünk, otthon is bizonyítani szeretnénk szurkolóinknak. 
 
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

60. Füredi bravúrgyőzelem Tatabányán!! A végeredmény: 23-25 

60. Halász lövése becsúszik Szabó lábai között, de ez már nem változtat a végeredményen. 

60. Tombor kap kétperces kiállítást lerántásért, 50 másodperc a végéig.

60. Kis Ádám először köszön be a mérkőzésen, Sótonyi László időt kér 22-25

59. Sandrk újabb hatalmas átlövésgólja, nagyott játszott ma a horvát légiós! 21-25

58.  Kekezovics találatával jön fel három gólra a Tatabánya! Két és fél perc van hátra.

57. Sandrk góljával eldőlt a találkozó! 20-24

56. Újabb támadást védekezett ki a Balatonfüred, ha a következő támadásból gólt tudnak szerezni, közel kerülnek a győzelemhez!

55. Szabó óriási formában a füredi kapuban, újabb parádét mutat be! Micsoda csere volt Sótonyi Lászlótól!

54. Pásztor nagyon feljavult a második félidőben, góljára Lele ad csattanós választ. 20-23

53. Nincs mese, ha a hazaiak nyerni akarnak, gólt kell lőniük. Ma azonban hiányzik a lövőerő Debre Viktor együtteséből, négy gólt lőttek a második félidőben.

51. Sandrk keze lendült, bajban a Tatabánya. 19-22

50. Pordán töri meg a hosszú hazai gólcsendet beállóból! 19-21

49. Hetesgyanús eset után néma marad a bírói síp, a Tatabánya nem kap büntetőt. Dioris egymás után két technikai hibát követ el a túloldalon.

48. A második félidőt eddig 8-3-ra nyeri a Balatonfüred!

48. Debre Viktor kér időt, a Tatabánya elvesztette a fonalat az utóbbi percekben.

46. Elkapta a fonalat a Füred, Kovács újabb gólja! 18-21

45. Szöllősinek kezdhetnek szobrot emelni a Balaton partján, kettőre növeli a vendégelőnyt! 18-20 

44. Pásztor második góljával először a mérkőzés során vezet a Balatonfüred!!! 18-19

42. Szente véd óriásit, a labda marad a Fürednél. Szöllősi kötényt ad Szentének, a 7. gólját lövi a fiatal irányító! 18-18

40. Dénes harcol ki hetest a hazaiaknak, Harsányi belövi, 5/5-ös a mutatója ma! 18-17

38. Szabó Tamás Lele lövését is hárítja, egyenlíthet a Balatonfüred! Pályára lép a vendégek új igazolása, a dominikai Mateo Dioris is. Szöllősi bombagólt szerez, egyenlő az állás! 17-17

37. Kimaradt ziccer hazai oldalon, Szabó ismét hatalmasat véd!!

36. Pásztor is megszerzi első gólját egy szép indulás után! 17-16

35. Kekezovics szerez csodálatos cundergólt balszélről, de a hazai szurkolók nem sokáig örülhetnek, mert másodpercekkel érkezik a füredi válasz Kovácstól. 17-15

33. Sandrk szerzi a félidő első gólját emberhátrányból, Halász révén gyorsan érkezik a válasz. 16-14

32. Lelkes nevéhez három gólja mellé egy kiállítást is bejegyezhetünk, Pordán emberelőnyben sokadik büntetőjét harcolja ki, amit Kekezovics Szabó Tamásba lő!

31. Lelkes lövése mellémegy, Debre Viktor csapata megnyitotta falát. Kezdődik a második játékrész!

II. félidő

30. Sandrk időn túli szabbaddobásával zárul az első játékrész, melyből a 202 centis átlövő gólt szerez!!!!!!! 15-13

30. Jól játszik Lelkes is, már harmadik gólját szerzi a játékos. Pordán azonnal válaszol 15-12

28. Sandrk lövését blokkolja Szabó, Lele lövése Kis Ákos kezéről megy be! Három góllal vezet a Tatabánya! 14-11

27. Szöllősi ziccerét védi Szente, Urban javítja előző hibáját. 13-11

26. Szathmári védi Urban lövését, megint egyenlíthetnek a Balaton-partiak.

26. Sandrk kap kétperces kiállítást könyöklésért, az emberhátrányban szerzett labdát azonban gyorsan eladja a vendégcsapat. A grundkézilabdát Debre Viktor unja meg, aki időt kér.

24. Halász lövése megpattan a falon, ezzel csapta be Szathmárit. 12-11

24. Sandrk nagy bejátszását Kovács váltja gólra. Megint egyenlít a Füred! 11-11

23. Tombor szerez labdát, de Pásztor második ziccerét sem tudja gólra váltani.

22. Micsoda gól! Harsányi lövi ki a pipát 9 méterről, a gyorsindulás után újabb emberhátrányban a Tatabánya. 11-10

22. Kekezovics lövése tréfálja meg Szathmárit, emberhátrányban szerez gólt a Tatabánya. Szöllősi óriási lövéssel egyenlít. 10-10

20. Pordán pihenhet a padon két percig, de a Füred technikai hibát követ el emberelőnyben.

19. Szathmári véd hatalmas vetődés után, csapata a vezetésért támadhat.

18. Tombort lövi meg ziccer közben feleslegesen Kekezovics, Pásztor kihagyja, de a kipattanót Szöllősi vágja be. 9-9

17. Harsányi harcol ki hetest a jobbszélen, kivételesen Kekezovics lövi. De a Harsányitól megszokott magabiztossággal. 9-8

16. Lelkes vitte végig a labdát, igaza volt. 8-8

15. Óriási gól! Lele váratlan húzása egy fordulás után! 8-7

14. A Tatabánya támadójátéka nem túl acélos az utóbbi percekben, a fürediek védekezése remekül összeállt a kezdeti bizonytalanság után. Kovács találatával ismét egyenlő 1-1 után! 7-7

13. Pásztor lövése elmegy a kapu előtt, így a vendégek nem tudnak egyenlíteni.

12. Pordán belépett, így gólját nem adják meg a bírók. Az ellentámadásból Szöllősi lő csodaszép gólt. Visszajött a meccsbe 5-1 után a Füred! 7-6

10. Tombor szinte nullszögből oldja meg feladatát a jobbszélen! Szöllősi egy labdaszerzés után hozza fel csapatát két gólra. 7-5

9. Belülvédekezésért kap újabb hetest a hazai csapat, de Harsányi negyedik büntetőjét Szabó sem tudja hárítani. 7-3

9. Szöllősi szerez csodaszép gólt cunderből a balszélről, kihasználva az emberelőnyt! 6-3

8. Ugyanazt a figurát adja a hazai csapat, Harsányi hibátlan eddig büntetőből. 6-2

6. Lelkes engedett el egy védhetetlen lövést, hatottak Sótonyi László szavai. 5-2

6. Sandrk lövése lelassul a falon, így Szente könnyen védte. A Tatabánya ötödik gólját Pordán lövi. Bajban a Füred, Sótonyi László időt is kér. 5-1

5. Pordán gyorsindulás után veszi be a füredi kaput. Villámrajtot vett a hazai csapat. 4-1

4. Szatmári mutat be hatalmas bravúrt, Halász lövését védi. Az újabb hazai támadásból Pordán harcol ki újabb büntetőt, melyet Harsányi megint belő! 3-1

2. Sandrk lő egy hatalmas bombát a szaggatottról, egyenlít a Füred, de Halásztól gyorsan érkezik a válasz. 2-1

1. Pordán harcol ki hetest, melyet Harsányi értékesít biztos kézzel! 1-0

15:55 Perceken belül kezdődik a találkozó, melyen kiderül, hogy a Balatonfüred vissza tud-e vágni az őszi hazai vereségért!

A svédországi világbajnokság után egy héttel ismét gőzerővel zajlanak a Budapest Bank Liga küzdelmei: a 17. forduló szombati játéknapján a Veszprém a Ferencváros ellen nyert 33-27-re úgy, hogy a második játékrészt döntetlenre tudták hozni Vladan Matics fiai, míg a Csurgó a Dunaferr, a Kecskemét pedig a Mezőkövesd ellen tartotta otthon a bajnoki pontokat.

Vajon Debre Viktor együttese is végrehajtja ugyanezt a sikerre éhes balatonfürediek ellen? A két csapat őszi mérkőzése alapján a tavalyi bajnokság bronzérmese számít egyértelmű esélyesnek: Szente Gáborék a füredi csarnokban már az első félidőt követően öt góllal vezettek, előnyüket pedig a folytatásban is megtudták őrizni, így 18-24-es győzelemmel boldogították saját, szomorították a Balaton-parti szurkolókat.

A téli szünetre mindkét gárda elégedetten vonulhatott, hiszen a Tatabánya megőrizte harmadik helyét, míg Sótonyi Lászlóék az ötödik helyre tudtak befutni. A bajnoki küzdelmek szünetében mindkét csapat keretében  történtek változások: a tatabányaiak az élvonalbeli feljutásra pályázó Tatára adták kölcsön fél évre a fiatal Kanyó Ádámot, de Székely István sem már készül az együttessel. Balatonfüreden. A Balaton-parti gárdánála jobbátlövő Bakos Dávid jelentette be távozási szándékát, a menedzsment az ő helyére igazolta le a dominikai Mateo Dioris-t, akinek feltehetően nem lesznek beilleszkedési és nyelvi problémái, ugyanis a csapatban hárman is kiválóan beszélnek spanyolul.

A Balatonfüred egy gólgazdag, 34-32-es Barátság Kupa-vereséggel hangolt a bajnoki rangadóra a szlovák Presov otthonában, Debre Viktorék pedig több felkészülési mérkőzéssel, többek közt cseh, szlovák és osztrák csapatok ellen.

Sótonyi László vasárnap délután nem számíthat Szöllősi Bencére szem-, illetve Salamon Ádámra könyöksérülés miatt, a keret többi tagja viszont önbizalommal várja a találkozót. Mindkét gárda szeretne bizonyítani a szurkolóknak, hiszen fontos nemzeközi kupameccsek előtt állnak: Halászék a spanyol La Rioja otthonában játszanak az EHF-kupában, míg Pásztorék a francia a Tremblay vendégeként lépnek pályára a KEK nyolcaddöntőjében.

 

Budapest Bank Liga 2010-11, alapszakasz
1. MKB-Veszprém 14 14 0 0 547-348 28 p
2. Pick-Szeged 14 12 0 2 470-354 24 p
3. Tatabánya-Carbonex 14 10 0 4 413-348 20 p
4. FTC-Sporek 15 10 0 5 423-399 20 p
5. Csurgó 15 8 1 6 408-390 17 p
6. Balatonfüred 14 8 1 5 342-347 17 p
7. Pajor Pálinka-Kecskemét 15 6 2 7 422-464 14 p
8. PLER 14 5 1 8 386-441 11 p
9. UNIQA-Pécs 15 3 1 11 395-499 7 p
10. Mezőkövesd 15 3 1 11 383-440 7 p
11. Dunaferr 14 2 0 12 374-461 4 p
12. Orosháza 13 1 1 11 332-404 3 p

 

 

 

 

 

 

 



 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu