Hivatalos a lengyelek visszalépése

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 14. 09:54
Szerdán hivatalossá vált, amiről honlapunk már kedden beszámolt varsói jelentésekre hivatkozva: a nemzeti gyász és a köztársasági elnök vasárnapi krakkói temetése miatt a világbajnoki bronzérmes lengyel férfi kézilabda-válogatott nem vesz részt a pénteken kezdődő Pannon-kupán. Erről kedden döntött a lengyel szövetség (ZPRP). Bogdan Wenta együttese csütörtökön érkezett volna Magyarországra. Így nagy valószínűséggel három nemzeti együttes vesz részt a tornán.

"A PHF elnöke, Andrzej Krasnicki köszönetét fejezte ki az MKSZ elnöke által küldött részvétnyilvánításért, melyben Sinka László a magyar kézilabda-társadalom együttérzését fejezte ki a lengyel köztársasági elnök által vezetett delegációt ért tragikus repülőgép-szerencsétlenség miatt. Andrzej Krasnicki ebben a rendkívüli helyzetben elnézést kér a távolmaradásért és az ezzel okozott kellemetlenségekért, és egyidejűleg kéri a magyar szervezők és sportbarátok megértését. - áll a magyar szövetség honlapján.

A ZPRP valamennyi együttesét viszaléptette az ezen a héten sorra kerülő felkészülési tornáktól. Ennek oka, hogy a múlt szombati szmolenszki tragédia áldozataiank emlékére vasárnapig nemzeti gyászt hirdettek. Ezen a napon vesznek végső búcsút Krakkóban a Wawelben Lech Kaczynski köztársasági elnöktől és feleségétől, Maria Kaczynskától.

A lengyel férfi kézilabda-válogatott tagjai kedden emlékeztek a PKOL székházában a Lengyel Olimpiai Bizottság elnökére, Piotr Nurowskira, aki szintén a szerencsétlenül járt Tu154-es fedélzetén tartózkodott. A gyászszalagot viselő kerettagok virágcsokrot helyeztek el a néhai sportvezető portréja előtt és részvétüket nyilvánították az emlékkönyvben is.

A Pannon-kupán a magyar válogatott ellenfele Görögország és Szlovákia lesz.

A Pannon Kupa módosított programja:
Péntek, Ózd:
18:00: Görögország-Szlovákia

Szombat, Tiszaújváros:
12:00: Magyarország-Szlovákia 

Vasárnap, Miskolc:
11:55: Magyarország-Görögország 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Lengyelországgal gyászol a sportvilág
VIDEÓVAL!!! Lengyelország nem ocsúdik a döbbenetből és a sportvilág is osztozik a nemzeti gyászban. A szombati oroszországi légikatasztrófáról megemlékeztek a Real Madrid-FC Barcelona spanyol labdarúgó-rangadón is, megszólalt a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Varsó: sportvezető áldozat a tragédiában
A Lech Kaczynski államfőt és küldöttségét a katyni megemlékezésre szállító elnöki különgép oroszországi katasztrófája miatt törölték a lengyel labdarúgó-bajnokság szombatra és vasárnapra tervezett mérkőzéseit. Szinte bizonyos,...
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu