KEK-győzelembe menekülne az FTC

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 7. 22:23
A Ferencváros női kézilabdacsapata KEK-győzelemmel mentheti meg a szezonját, miután a Magyar Kupában és a bajnokságban végül nem tudta magát beverekedni a fináléba. A döntőben a spanyol bajnokságban jelenleg negyedik CB Mar Alicante a Fradira. Az első mérkőzésre vasárnap, Dabason kerül sor, miután a népligeti csarnok alkalmatlan a találkozó megrendezésére. Szamoránsky Piroska szerint nehéz megmondani, mekkora előny lehet elég a spanyolországi visszavágóra. A ferencvárosiak válogatott beállója egyébként szoros csatára számít.

„Hazai pályán, vagyis Dabason mindenképpen győzni szeretnénk. Előre nagyon nehéz megmondani, hogy mekkora előny lehet elég az idegenbeli visszavágóra, de alakuljon bárhogy is a vasárnapi találkozó, Spanyolországban is úgy lépünk majd pályára, hogy nyerni akarunk! Nagyon szeretnénk megnyerni a trófeát, ezzel kárpótolhatjuk magunkat és a szurkolóinkat azért, hogy sem a bajnokságban, sem a kupában nem sikerült bejutnunk a döntőbe" - nyilatkozta Szamoránsky Piroska, az FTC-Rail Cargo Hungaria beállója, aki nagy csatára számít a spanyol rivális ellen.

A csapat vezetőedzője, Elek Gábor a hétközi sajtóbeszélgetésen ugyancsak kihangsúlyozta: a Kupagyőztesek Európa Kupája az utolsó lehetőség, hogy ebben az idényben maradandót alkosson a Fradi. A szakvezető egyébként szerencsésnek tartja, hogy „semleges" helyszínen kerül sor a hazai meccsre, miután övéinek mostanában idegenben jobban megy; a közelmúltban a Debrecen kétszer is győztesen távozott a Népligetből (mindkétszer a bajnoki elődöntő után), s KEK-ben a négy között francia Metznek is sikerült ott nyernie - igaz, ennek ellenére a zöld-fehérek jutottak be a döntőbe.

A Fradinak ez lesz története hetedik európai kupafináléja, ugyanakkor az ezt megelőző hatból csak kettőben, az 1978-os KEK-, illetve a 2006-os EHF-kupa-döntőben járt sikerrel, míg 1971-ben a BEK-ben, 1979-ben és 1994-ben a KEK-ben, 2002-ben pedig a BL-ben kellett beérnie a második hellyel...

„Ha idáig eljutottunk, jó lenne megszerezni a trófeát. Már csak azért is, mert edzőnk ezzel édesapja, Elek Gyula nyomdokaiba lépne, akinek korábban sikerült KEK-et nyernie a klubbal" - mondta honlapunknak adott interjújában Szucsánszki Zita, egyúttal jelezte: történelmi jelentőségű a finálé.

Kiváltképp igaz ez az Alicante kapcsán, miután a hazája bajnokságában jelenleg negyedik spanyol csapat fennállása legnagyobb sikerét aratta azzal, hogy a lengyel Metraco Zaglebie Lubint, a dán FIF Copenhagent, az orosz Rosztovot és a svéd Lugit búcsúztatva eljutott az utolsó akadályig a KEK-ben.

„Szerencsésnek tartom, hogy hazai pályán játszhatjuk a visszavágót. Remélem, szurkolóink pokollá varázsolják majd a csarnokot, és a végén velük együtt ünnepelhetünk. Ha esetleg a vártnál rosszabb eredményt érnénk el Magyarországon, akkor sem esünk kétségbe, saját pályánkon ugyanis lesz lehetőségünk a javításra" - fogalmazott Alejandro Rico, az Alicante sportigazgatója klubja honlapján.

Ugyanitt Rail Cargo Hungariának nevezik a Ferencvárost, a nevéből éppen csak a lényeget hagyták le. Szamoránsky és társai vasárnap tehetnek arról, hogy arrafelé is megtanulják a zöld-fehér klub nevét.

Vésessék a KEK-serlegre: FTC-Rail Cargo Hungaria! 

NŐI KEK DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA-CB MAR ALICANTE (spanyol), vasárnap 15:00
Dabas, Dabas-Diego Sportcsarnok, vezeti:  Gousko, Repkin (fehéroroszok)

Visszavágó:
május 15., 12:30, Alicante, Pabellon Municipal Pitiu Rochel

ÚT A DÖNTŐIG
A 16 közé jutásért:
Banovsky HK Gabor (szlovák)–FTC 26-32
FTC–Banovsky HK Gabor  53-26

Lubin (lengyel)–Alicante 30-28
Alicante–Lubin 27-22

Nyolcaddöntő:

Viborg (dán)–FTC 34-33
FTC–Viborg 33-32

FIF Copenhagen (dán)–Alicante  27-24
Alicante–FIF Copenhagen 35-26 

Negyeddöntő:
Toulon (francia)–FTC 24-23
FTC–Toulon 37-26

Alicante–Rosztov-Don (orosz) 24-22 
Rosztov-Don–Alicante  21-21

Elődöntő:

Metz (francia)–FTC   27-31  
FTC–Metz 27-29 

Lugi (svéd)–Alicante 24-22
Alicante–Lugi 28-22 

BL-döntő:
Larvik (norvég)-Itxako (spanyol), május 7., 14.

Challenge Cup, döntő:
Mios Biganos (francia)-Muratpasa Belediyesi SK (török), május 8., 15.

EHF-kupa, döntő:

FC Midtjylland Handball (dán)-Team Tvis Holstebro (dán), május 8., május 15.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu