Kézi BL: gyilkos csoportokban a magyarok

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 28. 14:28
EXKLUZÍV! A Veszprém kézilabdacsapata az orosz bajnok Csehovszki Medvegyivel és az idei BL-döntős spanyol Ciudad Reallal is összecsap a legrangosabb európai kupasorozat 2011/2012-es kiírásának csoportkörében. A férfi BL főtábláján érdekelt másik magyar csapat, a Szeged is belehúzott: a francia aranyérmes Montpellier-vel és a német Kiellel került azonos csoportba. Az esélyekről Marko Vujin és Vadkerti Attila beszélt néhány perccel a sorsolást követően a Kézilabda.hu-nak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Győr: azonos BL-csoportban a Hypóval
A Győri Audi ETO KC többek között Németh András csapatával, az örökös osztrák bajnok Hypo Niederösterreich-kel is összecsap a női kézilabda Bajnokok Ligája 2011/2012-es kiírásának csoportkörében. Amennyiben a DVSC sikerrel veszi...
Tovább a teljes cikkhez »


Az itthon egyeduralkodó MKB Veszprém a második kalapból várta a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének keddi, bécsi sorsolást. Az előrébb rangsorolt együttesek közül ugyan a leggyengébbnek vélt Csehovszki Medvegyit „kapta meg", mégsem lesz könnyű dolga, hiszen a harmadik kalapból a Ciudad Realt sorsolták mellé. Márpedig a Spanyol Kupa-győztes, idei BL-döntős a világ egyik legjobbja...

A tízfordulós csoportkörben a bakonyiak a német Füchse Berlinnel és a dán Bjerringbro-Silkeborggal, valamint a szabadkártyás selejtezőcsoport győztesével is összecsapnak. A szerencse a hatodik kalapból érkező ellenfél kisorsolásánál nem állt a Veszprém mellé,  ugyanis a selejtezőcsoportokban éppen a szabadkártyások között szerepelnek a legjobb csapatok, jelesül a spanyol Valladolid, a lengyel Kielce, a francia Dunkerque vagy a legutóbb a négyes döntőig jutott német Rhein-Neckar Löwen.

Hú, ahogy felsorolta az ellenfeleket, nem kérdéses, hogy miénk a legnehezebb csoport, ezzel együtt az első vagy a második helyen kell végeznünk. A Ciudad Real játékerejét aligha kell külön ecsetelni. A Berlin a Bundesliga egyik élcsapata, kiválóan szerepelt az előző szezonban, a Csehovszki pedig szinte megegyezik az orosz válogatottal. Nem lesz könnyű ellenük, de komoly céljaink vannak" - nyilatkozta Marko Vujin, a Veszprém klasszis átlövője, aki honlapunktól értesült a csoportellenfelekről.

A kiemelésnél az ötödik kalapba sorolt Szeged is „belehúzott": a francia Montpellier-vel, a dán Köbenhavnnal, a német Kiellel, a spanyol Ademar Leónnal, valamint az 1. selejtezőcsoport győztesével küzd majd meg a csoportban a továbbjutást jelentő első négy hely valamelyikéért.

Az első helyért minden bizonnyal a Montpellier és a Kiel harcol egymással, a harmadik és negyedik helyért pedig a további négy csapat. A selejtezőből érzésem szerint a Tatran Presov csatlakozik a csoporthoz. Az eperjesi gárda, a  Köbenhavnnal és az Ademar Leónnal szemben a hazai meccseinket hoznunk kell, s egy esetleges idegenbeli bravúrral továbbjutást érő pozícióban végezhetünk" - magyarázta a Kézilabda.hu-nak Vadkerti Attila, a Tisza-partiak válogatott szélsője.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A CSOPORT:
Barcelona (spanyol)
CO Zagreb (horvát)
Schaffhausen (svájci)
Chambéry (francia)
Boszna Szarajevó (bosnyák)
A 2. selejtezőcsoport győztese

B CSOPORT:
Csehovszki Medvegyi (orosz)
MKB Veszprém
Ciudad Real (spanyol)
Füchse Berlin (német)
Bjerringbro-Silkeborg (dán)
A szabadkártyás selejtezőcsoport győztese

C CSOPORT:
Hamburg (német)
Cimos Koper (szlovén)
Constanta (román)
Szentpétervár (orosz)
Wisla Plock (lengyel)
A 3. selejtezőcsoport győztese

D CSOPORT:

Montpellier (francia)
AG Köbenhavn (dán)
THW Kiel (német)
Ademar León (spanyol)
Pick Szeged
A 1. selejtezőcsoport győztese

A csoportmérkőzések: 2011. szeptember 28.-2012. február 26.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu