Kézilabda: a Pick Szeged július 16-án kezdi meg a felkészülést

Szerző: shLétrehozva: 2008. június 19. 09:38
A bajnoki ezüstémes és Magyar Kupa győztes Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szűk egy hónap múlva, július 16-án kezdi meg a felkészülést a következő szezonra. A keret válogatott tagjai egy héttel később csatlakoznak a társaikhoz.

– A különböző válogatottban szereplő játékosaink közül senki sem sérült meg a világbajnoki selejtezőkön, ráadásul a magyar és szerb címeres mezben pályára lépett klasszisaink is továbbjutásnak örülhettek, mindannyian ott lesznek a horvátországi vb-n - fogalmazott Lele Ambrus, az együttes ügyvezető elnöke.

A csapat kerete alaposan átalakul a következő szezonra. A Pickben nevelkedett Laluska Balázs valamint Petar Nenadics Spanyolországból érkezik. Előbbi a Leon, utóbbi a Barcelona játékosa volt. A válogatott Katzirz Dávid és a fiatal átlövő, Ferenczi Botond is komoly erősítést jelenthet. A távozók közül Bajusz Sándor a Dunaferrben, Bendó Csaba Gyöngyösön, míg Ratko Djurkovics a Boszna Szarajevó együttesében folytatja.

Ami a keret fiatal játékosait illeti: Sutka Norbert Komlóra igazol, Lele Ákos és Vancsics János kölcsönben Tatabányán marad. Simon Bence pedig egy NB I B-s klubban kettős igazolással szerepel majd.

A csapat Szegeden kezdi meg az alapozást, a felkészülési mérkőzések sora augusztusban indul. A szlovákiai Érsekújváron rendezendő tornára címvédőként utazik Vladan Matics együttese a hónap közepén (12-én és 13-án).

Augusztus 19-étől 24-éig a nyolccsapatos doboji torna résztvevője lesz a Pick Szeged többek között a francia Ivry, a német Nordhorn, és a spanyol Leon társaságában. A hónap utolsó hétvégéjén Újvidékre vagy Temesvárra utazik a csapat. A bajnokság szeptember 10-én kezdődik.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu