Köpködés, edzőválság, és ami mögötte van

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 30. 15:49
Zajlik az élet a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának háza táján. Előbb azon ment a vita, hogy Puljezevics Nenad leköpte-e Lele Ákost avagy sem, majd pedig a német Nordhorn otthonában a KEK-negyeddöntő első mérkőzésén kaptak ki a Tisza-partiak kilenc góllal, miután lemondott Vladan Matics vezetőedző. A köpködős ügyben édesapaként is érintett szegedi klubelnöknél, Lele Ambrusnál érdeklődtünk a legfrissebb fejleményekről.

 

- Mezei Richárd, Kovács Péter vagy Skaliczki László?

- Visszakérdezek! Ez valamilyen találós kérdés?

- Kérdésem csupán arra vonatkozott, hogy melyikük ülhet le a kispadra.

- A Pick Szegednek van vezetőedzője, Vladan Maticsnak hívják.

- Aki lemondott a Nordhorn elleni 34-25-ös vereség után…

- Lemondott, de nem áll még fel, hiszen a szombat délutáni visszavágón is ő irányítja a csapatot. Utána döntünk a sorsáról. A játékosok egytől egyig kiálltak trénerük mellett, ami mindenképpen dicséretes, hiszen a felelősség közös. Jelezték, hogyha nem jutnak be az elődöntőbe a KEK-ben, súlyos pénzbüntetés befizetését is vállalják. Ez azért sokat elárul a közösségi szellemről.

- Márpedig úgy tűnik, ez a hajó már elúszott.

- Dehogyis! Tény és való, hogy ezek után a Nordhorn jóval esélyesebb a továbbjutásra, mint a Szeged, de ne higgye azt bárki is, hogy nem tesznek meg mindent a játékosok a hátrány ledolgozására. Ehhez bravúrra lesz szükség, amely ha kijön a lépés, akár még sikerülhet is.

- A visszavágó után dönteni kell. Hány jelöltje van a vezetőedzői posztra?

- Három-négy.

- Név szerint?

- Erről egyelőre nem szeretnék beszélni, térjünk rá vissza később.

- A nordhorni vesszőfutás elegendő ok volt Matics bukásához, vagy a szerződésbontás egy hosszabb folyamat végeredménye?

- Jól látja, ez a kérdés nem a nordhorni hatvan perc alatt került megválaszolásra. Ment már itt egy ideje a huzavona. Nem titkolózom, de az elnökség döntéséig többet nem árulhatok el.

- Elnézve az MKB Veszprém menetelését a Bajnokok Ligájában idén lehet esélye a Pick Szegednek a bajnoki aranyra?

- Hát persze! Miért ne lehetne? Az ősi riválist nemcsak hazai pályán, hanem idegenben is képesek vagyunk legyőzni, még akkor is, ha ezt az alapszakaszban nem tudtuk bebizonyítani. A bajnoki döntőben is minden meccs null-nullról indul, és a játékosállományunk bizakodásra adhat okot.

- Egy gondolat erejéig térjünk vissza a köpködős ügyre, a Szeged-Tatabánya meccsre. Mit mondott az eset után a fiának, Ákosnak, és mit mondott Puljezevics Nenadnak?

- Semmi különöset. Rögzítettük a tényeket. Egy ostoba félreértés után a bolhából csináltak elefántot, Ákos nem fejre célzott, mégis eltalálta Nenad pedig nem köpte le a fiamat.

- Nem találta el, de el akarta. Talán a szándék már önmagában is büntetendő.

- Büntetendő. Ki is állították két percre. Valószínűleg nem is akarta leköpni, csak úgy köpött egyet dühében...

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu