Lékai Máté: Cél a 3. hely és London

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 18. 11:16
„Nagyon összejött nekem ez a szezon. Klubcsapatomban állandó kezdőként már egyre inkább meghatározó szerepet töltök be, a tavasszal pedig a felnőtt válogatottban is bemutatkozhattam” – mondta Lékai Máté, a Budapest Bank férfiligában érdekelt PLER 21 éves, válogatott kézilabdázója, akinek a nevét ott találjuk az év felfedezettjei szavazás jelöltjei között.

„Csapatként sikerült megvalósítani a célunkat, idén is bejutottunk a felsőházi rájátszásba, ott vagyunk a bajnokság legjobb négy csapat között. Nekem egyénileg azt volt az elképzelésem a szezon előtt, hogy stabilan ott legyek a kezdőben. Már az előző idényben is kaptam kezdőként lehetőséget, de nem állandóan, a mostani szezonban pedig már sokkal több hasznára tudok lenni a csapatnak, mint korábban.”

„Ennek a kiegyensúlyozott teljesítménynek volt köszönhető, hogy tavasszal a felnőtt válogatott bécsi tornájára meghívót kaptam a kapitánytól. Tudom, megelőlegezett bizalom volt ez a részéről, hiszen sok rutinos ember nem állt rendelkezésre. Viszont minden bizonnyal elégedett lehetett velem, mert a nevem most is van a bő keretben és tőle kaptam ajánlást erre a szavazásra is.”

„A közeljövőbeli terveim között szerepel, hogy a bajnokságban utolérjük a közvetlen előttünk álló Dunaferrt és megcsípjük tőle a dobogó alsó fokát és a bronzérmet. A távlati tervek, vagyis egyelőre még inkább csak vágyak között szerepel, hogy a válogatott tagjaként ott lehessek a 2012-es londoni olimpián.”

A PLER 33 pontot szerzett az alapszakaszban, öt ponttal maradt le a dobogóra odaférő Dunaferrtől, de két ponttal előzte meg azt az ötödik helyen végző Balatonfüredet, amely így a rájátszásban csak az 5-8. helyért folytathatta a szereplését. Az elődöntőben az MKB Veszprém már semmi esélyt nem adott nekik: az idegenbeli kilencgólos vereséget (38-29), a hazai visszavágón tízgólos (35-25) követte.

A harmadik helyért azzal a Dunaferrel mérkőzhetnek meg, amely itthon az elérhető riválisok közé tartoznak esetükben: az alapszakaszban idegenben 24-22-es vereséget a hazai 31-27-es győzelemmel bosszulták meg. A PLER a KEK-be is ment egy kört: a török Mersint összesítésben 58-55-tal búcsúztatták, mielőtt a 3. fordulóban a Dunaferr kettős győzelemmel és 61-56-os gólkülönbséggel kiejtette volna őket.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu