Lesz-e csoda a Bajnokok Ligájában?

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 29. 10:54
A Flensburgnak és a Csehovszki Medvegyinek csodára van szüksége ahhoz, hogy kiharcolja a továbbjutást a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének hétvégén esedékes visszavágóin. A Mocsai Tamást is soraiban tudó német csapatnak és az orosz „medvének" egyaránt 14 gólos hátrányt kellene ledolgoznia a Ciudad Reallal, illetve a Hamburggal szemben. A Kiel–Barcelona, illetve a Montpellier–Rhein-Neckar Löwen párharcban bármi lehet.

Szinte lehetetlen küldetés előtt áll a Flensburg-Handewitt és a Csehovszki Medvegyi. Főleg előbbi, hiszen a Mocsai Tamást is soraiban tudó, az előző körben a Pick Szegedet kettős győzelemmel búcsúztató német csapatnak idegenben, a Ciudad Real otthonában kellene 15 góllal nyernie.

Ott, ahol BL-mérkőzésen három éve veretlen a spanyol gigász, ráadásul ötnél nagyobb különbséggel még nem veszített hazai környezetben megvívott nemzetközi kupameccsen. A Flensburg a csoportkörben nyolc góllal kapott ki a Quijote Arenában (27-19), igaz, hazai pályán legyőzte a Ciudad Realt (25-23).

A flensburgiak sem hiszik el, hogy továbbjuthatnak: nyilatkozataikban a „lehetetlen" és az „esélytelen" szavak hangoztak el legtöbbször a visszavágó kapcsán, kiváltképp, hogy egyik legjobbjukra, a sérült Lasse Svan Hansenra nem számíthatnak a vasárnapi találkozón.

A Ciudad Realhoz hasonlóan kényelmes helyzetben van a Hamburg, miután ugyancsak 14 góllal győzött az első mérkőzésen, de nem iszik előre a medve bőrére.

„Kétségkívül jók az esélyeink, ugyanakkor senki sem hiheti el, hogy már bejutottunk a kölni négyes döntőbe. Csehovban hatvan percen át nagyon kell koncentrálnunk, ha nem akarunk kellemetlen meglepetést magunknak. Márpedig nem akarunk" - nyilatkozta Martin Schwalb, a Bundesligában listavezető HSV vezetőedzője.

A fentebb citáltakkal ellentétben komoly izgalmakat tartogat a Kiel–Barcelona, illetve a Montpellier–Rhein-Neckar Löwen párharc második felvonása. „Még semmi sem dőlt el, mind a két csapatnak ötven-ötven százalék esélye van a továbbjutásra" - nyilatkozta a címvédő Kiel otthonába kétgólos előnnyel érkező, Nagy Lászlóval felálló  Barcelona mestere, Xavi Pascual.

A katalán csapat főpróbája nem sikerült valami fényesen, miután 26 győztes meccs után, a hét közben kénytelen volt lenyelni a vereség keserű piruláját a spanyol kézilabda-bajnokságban: az El Clasicón 30-27-re kapott ki a Ciudad Realtól.

A Rhein-Neckar Löwen annak ellenére bizakodva utazott el Montpellier-be, hogy az első meccsen 29-27-re alulmaradt a francia ellenlábasával szemben. „A kétgólos hátrány idegenben is ledolgozható, de nem lesz könnyű dolgunk, hiszen Montpellier kiválóan védekezik. Ha gyorsan játszunk, továbbá megakadályozzuk, hogy az ellenfél lerohanásokból könnyű gólokat szerezzen, sikerrel járhatunk" - mondta a mannheimiek ásza, a Bajnokok Ligája-góllövőlistáját 98 találattal vezető Uwe Gensheimer.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK:
Montpellier (francia)–Rhein-Neckar Löwen (német), szombat 17:00  (29-27)

Csehovszki Medvegyi–HSV Hamburg, szombat 17:30 (24-38)

Ciudad Real (spanyol)–Flensburg-Handewitt, vasárnap 17:00 (38-24)

THW Kiel (német)–Barcelona (spanyol), vasárnap 18:30 (25-27)
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu