Marian Cozma utcában a Cozma Aréna?

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 11. 17:58
Nem akarják feledni kedvencüket a szurkolók. Mind Veszprémben, mind Romániában több lakossági kezdeményezés is indult a kézilabdázó emlékének megőrzésére. Utcát, sportcsarnokot neveznének el róla, szobrokat és emléktáblákat is avatnának. Eközben tovább javult a sérültek állapota, Sesum a jövő héten akár már edzhet is.

Somfai Balázs a veszprémi közgyűlés utcanév bizottságának tagja úgy nyilatkozott a vehir.hu-nak, hogy csak akkor lehet utcát elnevezni valakiről, ha legalább húsz éve hunyt el. Ennek ellenére több lakossági kezdeményezés is érkezett a témában a városházára. Gyorsított eljárásra az elmúlt napokban úgyis bőven akadt példa...

Az illetékes elmondta, hogy szerencsésebbnek tartaná, ha inkább emléktábla, szobor vagy emlékmű őrizné a kiváló sportoló emlékét. Ennek pedig kiváló helye lenne a csapat otthonául szolgáló Aréna előtti téren. Ha azonban mindenképpen közterület viselné a nevét, annak a sportcsarnok közvetlen közelében kellene lennie.

Mások egyenesen a 2008 nyarán átadott Veszprém Arénát neveznék el az egykori beállóról. Hasonló lépésen gondolkodnak Bukarestben is, ahol keleti szomszédunk legnagyobb csarnoka őrizné a válogatott kiválóságának emlékét.

A bakonyi megyeszékhelyen a napokban egymást érik a megemlékezések. Csütörtökön a Pannon Egyetem szervez megemlékezéssel egybekötött felvonulást. A program 15 órakkor kezdődik az intézmény aulájában, ahonnan átvonulnak a tragédia helyszínére.

Tovább javult a támadás másik két sérültjének állapota is, Sesum a jövő héten akár a könnyített edzéseket is elkezdheti.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu