Mocsai: Isten nyugosztaljon, Cozma!

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 8. 19:30
Szakadó havas esőben, több, mint kétezres tömeg előtt emlékezett meg a veszprémi kézilabdaklub a csapat szurkolóival, és a város sportbarátaival kézilabdázó klasszisára, a vasárnap hajnalban meggyilkolt Marian Cozmára. Debreczenyi János, a város polgármestere, Hunyadfalvi Ákos klubelnök és Mocsai Lajos a csapat vezetőedzője állt fel a pódiumra, hogy lerója kegyeletét. Mögöttük egy Cozma-portré lebegett a szélben, a csarnok bejárata fölött fekete zászló lobogott.


Hunyadfalvi Ákos: "A remek közösségről, a remek csapatszellemről híres a csapatunk, a családi ünnepeket közösen tartják meg. Iváncsik Gergőnek a vb után, csütörtökön született a kisfia, s a szombati volt az első nap, hogy a szokásoknak megfelelően ezt közösen megünnepeljék. A szórakozóhelyen minden indok és előzmény nélkül Marian Cozmába belekötöttek. Több személy lefogta, több szúrást kapott, majd kivitték az utcára, ahol szívtájékra kapott szúrást. Két társa igyekezett a segítségére, akik először nem is látták, hogy milyen súlyos a baj. Egyiküket hátulról vesén szúrták, állapota nem kritikus, de életveszélyes. Másikukat guggoló helyzetben arcon rúgták, jelenleg is altatják."


Debreczenyi János: "Gyászol az ország, gyászol a sportvilág. A gyilkosok is magyar állampolgárok voltak." (Füttykoncert) "Nyugodt országban akarunk élni… Olyan országban, ahol a rendőrség teszi a dolgát, elfogja a gyilkost, és nem azokat marasztalja el, akik a rend betartására törekszenek." (Éljenzés)

Mocsai Lajos: "Rövid idő telt el a szomorú esemény óta, ez még a kegyelet ideje. Cozma Marian tehetéges fiatalember volt." (Tapsvihar és egy percig tartó éljenzés következett.). Nagy megtiszteltetés, hogy edzhettem, hogy a barátomnak tekinthettem. Szülei hamarosan megérkeznek, ők ránk bízták a fiukat, hogy mi történt vele, lelkiismeretünk szerint kell választ adnunk. Holnap reggel találkozok a csapattal, egymás szemébe kell néznünk, és folytatni a munkát. El kell döntenünk, hogyan tudunk még több munka árán a továbbiakban is sportolóként dolgozni, kihívásainknak megfelelni. Nem futamodhatunk meg, nem léphetünk vissza. Zárásként egyperces néma fejhajtással emlékezzünk Cozmára! Gyászoljuk meg Cozmát! Isten nyugosztaljon, Cozma!"

 

A legfrissebb információk és a bűncselekmény további részletei - ITT!

Hogyan úszták meg az Iváncsik fivérek - ITT!

Nem először késelték meg Marian Cozmát - ITT!

Videó: Megemlékezés Marian Cozmára - ITT!

Képgaléria: Marian Cozma karrierjének legszebb pillanatai és a szurkolók emlékezése - ITT!

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu