"Ötven százalék az esély a León ellen!"

Szerző: N.K.Létrehozva: 2012. február 28. 16:53
Mocsai Lajos nagyot sóhajtott, majd belekezdett. A Veszprém férfi kézilabdázóinak hadvezére a SportHíradónak elmondta, csapata nagy halra lelt, talán a legnagyobbra, ettől függetlenül lát esélyt arra, hogy a magyar bajnok felülkerekedjen az Ademar Leónon a a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Pontosan ötven százaléknyit.

(fotó: mkbveszprem.eu, Melczer Zsolt)

"A spanyolok kívánságlistáján mi szerepeltünk az élen, úgyhogy teljesült az álmuk - mondta megkeresésünkre Mocsai mester. - Az Ademar León egy megerősített, kiváló játékosok által alkotott ellenfél, amely úgy gondolom, a lehetséges ellenfelek közül a lehető legnehezebb. A bajnokságban a Barcelona és az Atlético mögött a harmadik lett, látható, egy komoly csapatról van szó."

Az esélyekről is kérdeztük a szakembert, aki amennyire csalódott volt a sorsolás miatt, ezzel kapcsolatban annyira optimistán nyilatkozott.

"Azonos jáztékerőt képvisel az Ademar azzal a négy együttessel, amely a mi csoportunkban összejött - folytatta Mocsai. - A leóniak a Kielce, a Csehovszki, a Füchse és a Veszprém szintjén állnak, így szerintem ötven-ötven százalék az esélyünk a továbbjutásra."

A két alakulat utoljára 2009-ben találkozott egymással, az Ademart azóta nem felejtik a veszprémi szurkolók.

"Marian Cozma halála után kellett játszanunk velük, akkor 28-26-ra nyertünk, azt hiszem, az egy nagy győzelem volt. Elveszített játékosunkért küzdöttünk és sikerült diadalmaskodnunk."

Mocsai Lajos bízik abban, hogy a szegediek segítő kezet nyújtanak majd nekik a felkészülésben. A Tisza-partiak szombaton utaznak a királynék városába.

"Elsősorban e pillanatban a szegediek elleni bajnoki rangadóra készülünk, de aztán természetesen az Ademar elleni összecsapásra koncentrálunk majd. Megkezdődik az elméleti felkészítés, amelyben remélhetőleg a szegediek is segítenek minket. Ők ugye éppen idén játszottak velük a BL-csoportkörben."

A vezetőedző még annyit hozzátett, hogy jól tudja, a leóni csarnok rejt magában veszélyeket. "Betonteknő, visszhangzik is, mintegy hatezer szurkoló tölti meg. Nagy a nyomás ott, úgyhogy nem lesz egyszerű. A mi dolgunk az, hogy megoldjuk ezt a feladatot."

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 14. és 18. között, a visszavágókat pedig március 21. és 25. között rendezik meg.

A PÁROSÍTÁSOK:
MKB Veszprém KC - Reale Ademar Leon
Cimos Koper - KS Vive Targi Kielce
Zagreb - Szkopje
Savehof - Koppenhága
HSV Hamburg - Füchse Berlin
FC Barcelona - Montpellier
THW Kiel - Wisla Plock
BM Atletico Madrid - Kadetten Schaffhausen

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
MKB-Ademar: legutóbb Cozma halála után
VIDEÓK! A Veszprém férfi kézilabdacsapata az Ademar Leónt kapta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A két együttes utoljára a kegyetlenül meggyilkolt Marian Cozma halála utáni napokban futott össze a BL-ben - a román...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
BL: spanyol ellenfelet kapott a Veszprém
A Szegedet a hétvégén legyőzött Real Ademar Leónt kapta a Veszprém együttese a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében - derült ki a Nemzetközi Kézilabda-szövetség kedd délelőtti sorsolásán....
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu