Szegeden még hisznek a csodában

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 21. 20:52
Nem hajlandó feladni a küzdelmet, éppen ezért győzni utazik Veszprémbe a bajnoki döntő harmadik mérkőzésére a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata vasárnap. Az egyesület játékosai és Vladan Matics edző egyaránt elszántak, és bíznak benne, ha hatvan percen keresztül jól játszanak, megverhetik a nagy riválist, életben tartva ezzel bajnoki álmaikat. „”

Ha az a 0-8 ne lett volna… Bizonyára sok szegedi szurkolónak eszébe jut ez a mondat, amikor a férfi kézilabda-bajnokság döntőjének második, keddi állomására gondol. A Pick ugyanis hazai pályán tíz perc után 7-4-re vezetett, újabb tíz perccel később azonban már 7-12-t mutatott az eredményjelző (a vége 25-24 lett a Veszprémnek). A holtpont oka előtt nem csak a drukkerek, a csapat is értetlenül áll.


„Jó lenne, ha meg tudnánk fejteni, miért ennyire hullámzó a játékunk. Egy ideje jellemző ránk, hogy egy félidőt remekül, egyet pedig pocsékul játszunk. Most 45 percen keresztül tudtuk a szebbik arcunkat mutatni, de a Veszprém ellen ez sem volt elég” – értékelte a keddi meccset Vladan Matics.

Öt perccel a vége előtt még a Szeged vezetett ugyan a találkozón, de ezután két kiállítás is sújtotta a hazai csapatot, amit a Veszprém könyörtelenül kihasznált.

Pallay Péter
Tömegjelenet Újszegeden Fotó: Pallay Péter

„Valóban sorsdöntő volt az emberhátrányunk. Nekünk ilyen a védekezésünk, egyesek szerint durva, szerintem csak harcos. Biztos vagyok benne, hogy egy nemzetközi kupameccsen a kettőből csak egy kiállítást fújtak volna be ellenünk, de Magyarországon a Veszprémet talán túlságosan is tisztelik a játékvezetők. Ennek ellenére a vasárnapi meccsen mindent megteszünk, és ha akkor sem sikerül legyőznünk az MKB-t, gratulálunk majd nekik a bajnoki címhez” – tette hozzá a szerb tréner.

Köztudott, hogy Matics KEK-búcsú utáni lemondását a csapat vezetése a szezon végi határidővel elfogadta, ám arra a kérdésre, hogy a következő idényben hol dolgozik majd, meglepő módon a Pick egykori játékosa azt mondta, ő bizony szeretne Szegeden maradni, ám a döntés még mindig a tulajdonosok kezében van.

Pallay Péter
Eklemovics kap egyet Petreától Fotó: Pallay Péter

Laluska Balázs, a Tisza-partiak válogatott átlövője sem mondott még le az aranyról. – Nem tehetjük meg, hogy feltett kézzel utazzunk Veszprémbe, és bár nem mi vagyunk az esélyesek, a végsőkig küzdünk majd – adta ki a jelszót a játékos.

Egyetértett vele Zubai Szabolcs is, aki remekül játszott a döntő második meccsén. – Érkezésem óta most éreztem legjobban magam a csapatban, látható, hogy vannak bíztató jelek a játékunkban. Elég bosszantó, hogy a Veszprém hiába marad el mondjuk a Magyar Kupa döntőjében mutatott játékától, saját figyelmetlenségeink miatt eddig mégsem tudtuk kihasználni a lehetőséget. Vasárnap megpróbálunk meglepetést okozni – mondta.

Látható tehát, hogy a Tisza partján még nem adták fel a bajnoki álmokat, ehhez azonban első lépésként úgy kéne legyőzniük a Veszprémet saját otthonában, hogy a szezonban eddig még Újszegeden sem sikerült. Vasárnap 12:45-től minden kiderül…

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu