Veszprém-bravúr, keserű szájízzel

Létrehozva: 2014. június 2. 13:13
A Veszprém ugyan sporttörténelmi tettet hajtott végre, hogy első magyar csapatként bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, ám - részben a bírók ténykedése miatt - keserű emlékekkel távozik Kölnből.

A magyar bajnok szombaton kikapott 29-26-ra a THW Kieltől, majd vasárnap a harmadik helyet sem tudta megszerezni a Barcelonával szemben (25-26). A szurkolók, a játékosok és a vezetők szerint utóbbi vereségben nagy szerepe volt a fehérorosz bírókettősnek. A veszprémiek tiltakozásukkal az európai szövetséghez fordulnak, hogy vizsgálják ki a játékvezetők ténykedését.

Ugyan óriási eredmény, hogy a Final Fourba eljutott a Veszprém, de a csapat nem azzal a céllal érkezett Kölnbe, hogy negyedik lesz. Az elmúlt időszakban alaposan megerősödött magyar bajnok - főleg, hogy nyáron további sztárok érkeznek - a következő szezontól már egyértelműen Final Four-esélyesnek számít, a tiltakozással pedig el lehet érni, hogy a Veszprémet az eddigieknél komolyabban vegyék a csúcssorozatban.

Amint Nagy László az MTI-nek elmondta: csalódott, hogy nem sikerült győzniük a két mérkőzésükön, és erről nem feltétlenül csak a csapat tehet.

"Volt néhány érdekes és furcsa ítélet velünk szemben, de ezzel mi, játékosok most nem akarunk foglalkozni. Önmagában jó érzés volt, hogy eljutottunk ide, és mindkét meccsen éreztük, van keresni valónk. Jövőre megint meg kell próbálni, okolunk a hibáinkból" - tette hozzá.

Carlos Ortega vezetőedző büszke arra, hogy együttese bejutott a Final Fourba, de ő is kiemelte: a negyediknél jobb helyezést is el lehetett volna érni.

"A Kiel ellen is megvolt a lehetőség, de akkor több hiba csúszott a játékunkba. A Barcelona ellen viszont a bírói ítéleteket is fel kellett dolgoznunk, mert néha nem értettük, mit történik, miért úgy történik" - mondta a játékosként hatszoros BL-győztes tréner.

A magyar klubok nemzetközi szereplése összességében remeknek mondható, hiszen történelmi diadalok születtek: a Győr női csapata megvédte Bajnokok Ligája-címét, a Szeged férfi együttese az EHF Kupa négyes döntőjében diadalmaskodva fennállása legnagyobb sikerét érte el, míg a Veszprém büszke lehet arra, hogy részese volt a fantasztikus hangulatú, meccseként 20 ezer nézőt vonzó kölni hétvégének.

A kézilabdás idény még nem ért véget: a férfi válogatott a következő két vasárnap vb-selejtezőt vív a szlovénokkal, előbb Veszprémben, majd Velenjében. Ott dől el, hogy a csapat kijut-e a 2015-ös katari vb-re, ahol olimpiai kvóta, illetve ötkarikás selejtezős hely szerezhető.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu