Atomjaira cincálhatják az Arsenalt

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 20. 15:37
Az Arsenal egyetlen trófeát sem nyert az elmúlt négy évben, és könnyen elképzelhető, ennek a nyáron meg is lesz a böjtje. A londoniak több sztárlabdarúgója is Európa élcsapatainak kereszttüzébe került a hosszú sikertelen időszak következtében; Emmanuel Adebayor és Robin van Persie útja Milánóba vezethet, míg Cesc Fabregas visszatérhet nevelőegyesületéhez, a Barcelonához.


Egészen 2005-ig kell visszamennünk az időben, hogy felidézzük az Arsenal legutóbbi komoly trófeájának történetét, ekkor az FA-kupa került az Ágyúsok vitrinjébe. Azóta semmi, de semmi nem úgy sikerült, mint azt szerették volna, és nem zárható ki, nemsokára eljöhet a pillanat, amikor több kulcsjátékosnál is betelik a pohár, és a távozás mellett dönt.

Emmanuel Adebayorért múlt nyáron már valóságos hajtóvadászatot folytatott a Milan, és a klub mindenhatójának, Silvio Berlusconinak szavai alapján rövidesen újra napirendre kerülhet a kérdés, sőt döntés is születhet. („Nagyon jó esély mutatkozik arra, hogy Adebayor nyártól már a mi labdarúgónk lesz.”)

Az ügyben a minap a togói csatár ügynöke is megszólalt, és a Guardian brit lapban kijelentette, fogalma sincsen arról, hol kezdi védence a 2009-10-es idényt.

„Ez nem a legmegfelelőbb pillanat, hogy reagáljak az Emmanuel jövőjét firtató felvetésekre. Előbb érjen véget a szezon, majd utána visszatérünk rá. Nem vagyok abban a helyzetben, hogy kielégítő választ adjak a témával kapcsolatos kérdésekre.”

Milánó másik topcsapata, az Inter is az Ágyúsok keretét csappantaná meg, José Mourinho dédelgetett álma ugyanis, hogy mielőbb összeálljon a Robin van Persie-Zlatan Ibrahimovic csatársor. A holland támadó a hamarosan minden bizonnyal távozó Júlio Cruz, Hernán Crespo duót lenne hivatott pótolni, ám az ügy egyelőre a tapogatózás stádiumában tart.

A nyári játékoskeringő aktív szereplője lehet Cesc Fabregas is, akit nevelőklubja, a Barcelona látná ismét soraiban. Az ifjú katalán zseni igencsak hullámzóan teljesített a hétvégén véget érő idényben, és nem egy szigetországi szakíró szerint csak a környezetváltás segíthetne rajta. Ehhez azért lenne egy-két szava az Emirates-stadion népének…

Friss hír a piros-fehérek háza tájáról, hogy Eduardo kisebb bokaműtéten esett át, és júliusban, a felkészülési időszak kezdetekor csatlakozhat ismét az első csapat keretéhez.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu