Van Persie: Az Arsenal nem bajnokesélyes

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 12. 11:25
Robin van Persie szerint mostantól nem sorolható az Arsenal a Premier League-aranyra esélyes csapatok közé, és a realitás talaján kell állni. A holland csatár egyúttal leszólta az elkényeztetett angol futballsztárokat, akiket a bulizás és a jó autók jobban érdekelnek, mint maga a labdarúgás.

 

Az Arsenal immár hat éve nem szerzett trófeát, amely jóval kisebb presztízsű csapatnál is hosszú időnek számít. Robin van Persie ebből komoly következtetéseket von le.

„Minden évben tévúton járunk az esélyeinket illetően, és ez nagyon nyomasztó. Ha megnézzük az elmúlt néhány év eredményeit, az Arsenalnál beszélni sem kellene a bajnoki címről, annyiszor hibáztunk” – nyilatkozta önkritikusan a támadó.

„A lelkesedés és a sikeréhség megvan, de reálisnak kell lennünk. Azt esszük, amit főzünk.”

Van Persie ugyanakkor hiszi, nem kell belenyugodni a mostani helyzetbe, semmi sincs kőbe vésve.

„Ha több játékost igazolunk (a nyáron), harcban lehetünk a címekért. A Ligakupában nagyon közel voltunk az áttöréshez, a mai napig nem tudom felfogni, hogy kaphattunk ki a döntőben.”

A gólvágó nemcsak saját társait, hanem az angol labdarúgókat is ostorozta a The Sunnak nyilatkozva.

„Vannak olyan fiatal milliomosok, akiket inkább az érdekel, hogy milyen autójuk van és mennyit buliznak, és nem azzal foglalkoznak, amiért ezt a rengeteg pénzt kapják.”

Robin van Persie korábbi csapat-, illetve honfitársait hozta fel pozitív példaként.

„Nemrég New Yorkban jártam, és láttam Thierry Henryt futballozni. Egyszerűen fantasztikus, milyen odaadással játszik. Még mindig éhes a sikerre, imádja ezt a játékot, és én is így vagyok ezzel.”

„Nézzék csak meg Van Nistelrooyt, Seedorfot, Van der Sart, Bergkampot! Azért játszhattak ilyen sokáig, mert mindvégig valódi profikként viselkedtek.”

Magáról elmondta: mindennél fontosabb számára, hogy gyermekeivel együtt reggelizzen, és ebbe nem férne bele az az életvitel, ami az angol játékosokra jellemző.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu