Peking 2008, férfi kézilabda: Izland újabb bravúros győzelme

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 12. 16:21
Az Oroszország ellen aratott bravúros győzelem után újabb nagyvadat ejtett el az izlandi férfi kézilabda-válogatott a pekingi olimpián, miután a B csoport második fordulójában a vb-címvédő németeket is megverték.

A találkozó elején a németeknél volt a vezetés, de az izlandiak szívósan tartották magukat. Tizenöt perc elteltével azonban a német előny négyre nőtt, amelyet azonban egy kiváló etappal három perc alatt dolgozott le Izland, hogy lendületbe jőve azt követően a hajrát is 5-2-re nyerjen és háromgólos előnnyel menjen pihenni.

 

Jót tett a szünet a németeknek, akik az akkor három gólt szerző Michael Kraus vezérletével visszavették a vezetést. Előnyüket meg is tudták őrizni az azonnal ébredő izlandiak ellen, akik azonban tíz perc elteltével már ismét előnybe kerültek,

 

Döntő volt a találkozó hajrája, az utolsó tíz percet 9-5-re nyerte Izland és két ponttal gazdagodott. Az izlandi csapat egységét lehet kiemelni és dicsérni, míg a németeknél csak a 16 lövésből 13 gólt szerző Kraus, illetve a 8/13-as mutatóval záró Glandorf emelhető ki.

 

A németek a tornán korábban a dél-koreaiakat néggyel verték (27-23), most azonban elszenvedték első vereségüket. Izland viszont meglepetésre két forduló után hibátlan mérleggel vezeti a csoportot, három fajsúlyos európai riválisa közül kettőt már legyőzött.


PEKING 2008, FÉRFI KÉZILABDA, 2. FORDULÓ, B CSOPORT:
IZLAND – NÉMETORSZÁG 33-29 (17-14)
Peking, OSC Sportcsarnok, vezette: Bord, Buy (franciák)
IZLAND: Gustavsson – Geirsson 3, S. Sigurdsson, Hallgrimsson, Atlason 4, G. V. Sigurdsson 7, Gudjonsson 8 (4), Stefansson 4, Asgeirsson, Petersson 5, Jakobsson, R. Gunnarsson 2, Ingimundarson, Gudmundsson (kapus).
NÉMETORSZÁG: Bitter – Hens 2, Roggisch, Klein , Schwarzer 2, Kohrmann, Glandorf 8, Zeitz, Jansen 2, Klimovets, Kraus 13 (2), Kehrmann 2, Haass, Fritz (kapus)
Gólok – hétméteresből: 4/4, ill. 2/3
Kiállítások: 4, ill. 10 perc

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu