Peking 2008, kézilabda: a németek nehezen hozták a kötelezőt

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 10. 11:25
A német férfi kézilabda-válogatott az esélyeknek megfelelően, 27-23-ra nyert a Koreai Köztársaság ellen a pekingi olimpia férfi kézilabda tornájának B csoportjában. Bár a végeredmény sima mérkőzést sejtet, a papírforma igazolásáért nagyon keményen meg kellett dolgozniuk a világbajnoki címvédő németeknek.

Az ázsiaiak végig nyílt mérkőzésre kényszerítettek európai ellenfelüket, sőt, nem átallottak még vezetni is – a szünetben három gól volt az előnyük –, ám a második félidő közepén az esélyesebb németek védekezésben és támadásban is koncentráltabb játékot mutattak és ez döntőnek bizonyult.

 

Előnyüket a hajrában fokozatosan növelni tudták az akkor már fáradó koreaiak ellen, így a vége sima volt. A győztes csapatból Michael Kraus 12 kísérletből hét gólt szerzett, Holger Glandorf ötből négyszer volt eredményes, Pascal Hens hétből négyszer. Torsten Jansen mindkét büntetőjét értékesítette, míg a kapuban Johannes Bitter 29 lövésből 15-t hárított. A német gárda utolsó három gólját Florian Kehrmann szerezte.

 

A koreaiak közül egyedül Chihyo Cho emelkedett ki, aki mezőnyből 7/10-zel zárt, hat büntetőjéből ötöt gólra váltott, de egymaga kevés volt még a pontszerzéshez is.

PEKING 2008, FÉRFI KÉZILABDA, B CSOPORT, 1. FORDULÓ:
NÉMETORSZÁG – KOREAI KÖZTÁRSASÁG 27-23 (10-13)
Peking, OSC Gymnasium, Vezette: Rickard Canbro (svéd), Mikael Claesson (svéd).
NÉMETORSZÁG: Bitter – Hens 4, Roggisch, Klein 2, Schwarzer 3, Kohrmann, Glandorf 4, Zeitz, Jansen 3, Klimovets, Kraus 7, Kehrmann 4, Haass, Fritz (kapus)
KOREAI KÖZTÁRSASÁG: Han – Jeong 4, Kim 1, Jung 2, J. Park 1, C. Park, Kyungshin Yoon 2, Cho 7, Lee 1, J. Lee 1, Paek 1, Ko, Kyungmin Yoon 3, Kang (kapus).

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/7

 
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu